Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Industriell omställning krävs för att nå miljömål

+ Visa mer

vad rise gör inom industriell omställning

Berättelse

Så ska kostnader för lagring av koldioxid minskas

Läs mer

Att minska utsläppen av växthusgaser är en av de viktigaste utmaningarna i vår tid. RISE undersöker nu hur infångst och lagring av koldioxid kan tillämpas effektivare inom processindustrin. Målet är att reducera kostnader med minst 20 procent.

Berättelse

Möbler får nytt liv istället för att slängas

Läs mer

Vad händer med era gamla kontorsmöbler när organisationen eller företaget flyttar? Ofta slängs möblerna, trots att de fortfarande är ganska nya och knappt slitna. Nu vill möbelbranschen att fler möbler ska återanvändas.

Berättelse

Elektrobränsle möjlighet för svensk industri

Läs mer

Att skapa bränslen av vatten och avgaser - det är möjligt med hjälp av el. De tekniska processerna som behövs finns redan i dag. Utmaningen är att få det till en hållbar kostnadseffektiv produktion. RISE samarbetar nu med svensk processindustri för att hitta lösningar.

Berättelse

”Vackra ord löser inte framtidens klimatutmaningar”

Läs mer

Vår miljöbelastning måste minska och ett hett diskussionsämne är att byta ut fossila produkter till biobaserade alternativ. Men att ersätta allt fossilt med biobaserat är inte alltid den bästa lösningen.

Berättelse

Oljerecept från RISE löste motorproblem

Läs mer

Livscykelanalysen för lastbilsbränslet DME var fantastiskt bra, utsläppen av partiklar reducerades nästan till noll jämfört med diesel och bränslet hade även ett högt cetantal. Det fanns bara ett problem: lastbilarna stannade efter ett tag. Men nu har RISE hjälpt Volvo att hitta en lösning.

Projekt inom industriell omställning

Projekt

Nästa nivå av testautomation

Läs mer
Projekt

Tillfällig effekt på byggarbetsplatser

Läs mer
Projekt

Forskningsprogram för hållbar industriell materialåtervinning

Läs mer
Projekt

Hitta fler projekt inom industriell omställning

Visa alla