Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forskning om bygg i nära samarbete med näringsliv

+ Visa mer

Det här gör rise inom bygg

Berättelse

Klimatskal i trä sparar tid, pengar och energi

Läs mer

Många byggnader i Sverige behöver akut renoveras. Framför allt gäller det hus från efterkrigstiden som ofta både är dåligt isolerade och har slitna fasader.

Berättelse

Bättre trådlös täckning inomhus

Läs mer

Dålig trådlös täckning inomhus drabbar många som bor i moderna energieffektiva byggnader. Problemet kanske inte låter så allvarligt när man först hör om det – "det är väl bara att öppna ett fönster" – men när det visar sig att polis, brandkår eller räddningstjänst inte går att nå inser man allvaret. RISE har testat och utvärderat olika lösningar och visat att det går att förbättra täckningen för de flesta boende.

Berättelse

Betongskador i vattenverk bekämpas med kunskap

Läs mer

I vattenverken renas vattnet som blir vårt dricksvatten. De stora betongkonstruktionerna slits. Men nu börjar en medvetenhet om betongunderhåll spridas.

Berättelse

Materialforskning för starkare golv

Läs mer

Norska golvproducenten Alloc AS kunde både förbättra sin produkt och öka sin produktion med 15 procent efter ett forskningsprojekt tillsammans med RISE.

Berättelse

Rött ljus för gröna tak?

Läs mer

Under de senaste tio åren har miljövänliga taktäckningsalternativ fått allt större uppmärksamhet inom byggindustrin, och efterfrågan på sedumtak har ökat. Det är en utveckling som hänger samman med det allt starkare fokuset på hållbarhet som har blivit ett viktigt inslag inom de flesta delar av samhället. Trots det ökande intresset finns det relativt få riktlinjer för hur brännbara tak ska konstrueras för att inte äventyra brandsäkerheten.

Projekt inom bygg

Projekt

Beslutsstöd för rationellt brounderhåll

Läs mer
Projekt

SIRen Sustainable Integrated Renovation

Läs mer
Projekt

Smart Housing Småland – stärker kon­kurrens­kraften

Läs mer
Projekt

Hitta fler projekt inom bygg

Visa alla