Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Mikrobiologisk identifiering

Att ha kunskap om vilka metoder som finns inom mikrobiologisk identifiering är viktigt för dig som utför laboratoriearbete.

Utbildningen kräver god mikrobiologisk laboratorievana. Den är i huvudsak praktiskt inriktad med mycket laboratoriearbete. Laborationerna koncentreras på identifiering av olika bakteriegrupper med hjälp av biokemiska metoder. Teoriavsnitten omfattar traditionella och nyare metoder för identifiering.

Mål och syfte

Ge deltagarna en förståelse om systematiken i identifieringsarbetet samt ökad kunskap om möjliga metoder.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som har längre erfarenhet av mikrobiologiskt analysarbete inom t ex livsmedels- eller läkemedelsindustrin och som behöver ökad kunskap inom identifiering.

Förkunskapskrav

Utbildningen kräver god mikrobiologisk laboratorievana.

Föreläsare

Marie Blomqvist, RISE Jordbruk och livsmedel m fl

Innehåll

I utbildningen ingår såväl teoretiska moment som praktiska laborationer:

  • Gruppering och indelning av bakterier

  • Grundläggande biokemiska tester för identifiering av mikroorganismer

  • Praktiska moment i labbet är bl a identifiering av olika bakteriegrupper, möjligheter och alternativ vid identifiering

Detaljerad inbjudan med program

Praktisk information

Tid

15 okt 2019, 09:00 - 17 okt 2019, 15:30

Kommun

Göteborgs stad

Arrangör

Division Biovetenskap och material, Jordbruk och livsmedel

Typ av evenemang

Kurs

Avgift

18 000 excluding VAT

Sista anmälningsdatum

24 sep 2019

Anmäl dig här

Plats

RISE Jordbruk och livsmedel, Frans Perssons väg 6 i Göteborg

Mat och logi

I kursavgiften ingår lunch, fika, kursmaterial och kursintyg.

Bokningsvillkor

Anmälan är bindande.

Anmäl specialkost vid anmälan.

Koordinator

Marie Blomqvist

Laboratorieingenjör

+46 10 516 66 77
marie.blomqvist@ri.se

Läs mer om Marie

Administratör

Tina Petersson

Enhetsadministratör

+46 10 516 66 63
tina.petersson@ri.se

Läs mer om Tina