Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Tryckvåg utbildning

Inställd! Tryckvågen - användning, teori och praktik

Tryckvågar är stabila och noggranna att mäta tryck med, men hur gör man och hur ska man inte göra? Under kursen blandas teori med praktik. Du får lära dig vilka fallgropar man ska undvika och hur du beräknar trycket.

I kursen kommer vi att beskriva tryckvågens uppbyggnad och funktion samt hur man beräknar referenstrycket utifrån kalibreringsbevis och tryckvågsformeln. Vi kommer också att gå igenom hantering, användning, rengöring och underhåll av en tryckvåg. Förutom detta ingår bland annat felkällor och uppskattning av mätosäkerhet. En stor del av kursen kommer att bestå av laborationer och praktiska moment. 

Mål och syfte

Kursen syftar till att ge dig kunskap om grunderna i hantering och användning av tryckvågar. Efter kursen ska du kunna kalibrera tryckgivare med hjälp av en tryckvåg samt även kunna bedöma inverkan av yttre faktorer som till exempel lokal gravitation.

Målgrupp

Personer som i sitt arbete använder tryckvåg för kalibrering eller personer som ansvarar för kalibreringslaboratorier med tryckvågar och som behöver fördjupa sin kompetens inom området. Även personer som har till uppgift att utarbeta mätosäkerhetsbudgetar har stor nytta av denna kurs.

Föreläsare

Mikolaj Wozniak, RISE

David Szabo, RISE

Innehåll

I kursen kommer vi att beskriva tryckvågens uppbyggnad och funktion samt hur man beräknar referenstrycket utifrån kalibreringsbevis och tryckvågsformeln. 

Vi kommer också att gå igenom hantering, användning och underhåll av en tryckvåg.

Förutom detta ingår bland annat felkällor och uppskattning av mätosäkerhet. En stor del av kursen kommer att bestå av laborationer och praktiska moment. 

Program och nedladdning av kursinbjudan

Praktisk information

Tid

19 okt 2021, 08:30 - 20 okt 2021, 16:30

Kommun

Borås stad

Plats

RISE Borås

Mat och logi

Boka Hotellrum 

Ett antal rum kommer att finnas förbokade på Hotell Borås Best Western till rabatterat pris.

Typ av arrangemang

Kurs

Validering

Kursintyg

Anmälningsinformation

Avgift

14 250 SEK exklusive moms

Betalningsinformation

Faktureras efter avslutad kurs

Sista anmälningsdatum

5 okt 2021

Bokningsvillkor

Anmäl dig senast 5 oktober. Anmälan är bindande. Avbokning kan göras upp till 14 dagar före kursstart utan kostnad. Återbud därefter, fram till 7 dagar före kursstart, debiteras med halva avgiften. Vid senare återbud debiteras hela avgiften. Om du får förhinder får du gärna skicka en ersättare. Deltagarantalet är begränsat. Vid för lågt deltagarantal förbehåller vi oss rätten att ställa in aktuellt arrangemang, vilket i sådana fall meddelas senast dagen efter sista anmälningsdag.

Anmäl dig här

Behandling av dina personuppgifter

Mikolaj Wozniak

Ansvarig

Mikolaj Wozniak

Ingenjör

Läs mer om Mikolaj

Kontakta Mikolaj

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Lena Gamalielsson

Administratör

Lena Gamalielsson

Administratör

Läs mer om Lena

Kontakta Lena

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.