Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Framtidens Hållbara Måltider RISE
Foto: pixabay

Framtidens Hållbara Måltider - hur får vi det att hända?

Nu som webinarium! 

Under rådande omständigheter med anledning av Covid -19 (coronavirus) och Folkhälsomyndighetens riktlinjer väljer RISE att vidta riskreducerande åtgärder för kunskapshöjande sammankomster (kurser, seminarium och workshops) om så är möjligt.
 
Det innebär att seminariedagen Framtidens Hållbara Måltider 23 april INTE kommer att genomföras som en gemensam fysisk träff på RISE enligt grundplanen. Vi erbjuder ISTÄLLET er deltagare ett webinarium den 23 april. Vi genomför webinariet via verktyget Zoom nu till ett reducerat pris. Det krävs inte någon specifik licens för att delta och du kommer att få mer information och deltagarlänk i god tid innan webinariet. Kontakta oss gärna om du har frågor kring webinariet.

Att äta hållbart är en central fråga för planeten och vår hälsa. Aktuella miljörapporter visar att vi behöver ställa om till mer hållbar konsumtion – här och nu, det kan inte vänta.

Men, att välja hållbar mat är inte så lätt. Här har vi som arbetar med mat ett ansvar OCH en möjlighet att underlätta att välja miljöklokt. Vi vänder oss därför till alla er som erbjuder konsumenter olika måltidslösningar, och som därmed har en stor möjlighet att påverka och skynda på omställningen.

Vi bjuder in till detta webinarum där vi kommer att lyfta fram viktiga hållbarhetsaspekter som påverkar konsumenters val av livsmedel. Under dagen presenteras aktuell forskning samt exempel på effektiva arbetssätt som ger din organisation möjlighet att underlätta för sina kunder att göra mer hållbara matval.

Hjärtligt välkomna den 23 april! Vi ses digitalt!

Mål och syfte

Hur äter vi mer hållbart? - en viktig fråga för planeten och vår hälsa.

Vi lyfter fram viktiga hållbarhetsaspekter som påverkar konsumenters val av livsmedel.

Målgrupp

Vi tänker särskilt på dig som arbetar inom restaurang, handel, offentliga måltider och livsmedelsproduktion.

Förkunskapskrav

Inga

Föreläsare

Se bifogad inbjudan och program. 

Innehåll

Många aspekter att väga in för att äta rätt ur ett hållbarhetsperspektiv

Arbetssätt för klimatsmartare matval i vardagen

Att se hela råvaran som en resurs - smart både för miljön och lönsamheten

Konsumentens val - en avgörande faktor för förändring

 Att äta gott för både kropp och planet

Övrig information

Bokningsvillkor

Praktisk information

Tid

23 apr 2020, 09:00 - 16:00

Kommun

Göteborgs stad

Plats

Webinarium (via verktyget Zoom)

 

Typ av arrangemang

Webbaserad utbildning

Anmälningsinformation

Avgift

950 SEK exklusive moms

Betalningsinformation

Reducerat pris från 1950 till 950 SEK pga ändrade villkor

950 SEK per person.

Deltagaravgiften faktureras av RISE i efterhand.

Sista anmälningsdatum

16 apr 2020

Anmäl dig här

Behandling av dina personuppgifter

Britta Florén

Ansvarig

Britta Florén

Senior konsult

+46 10 516 66 66
britta.floren@ri.se

Läs mer om Britta

Administratör

Catharina Wickström

Projektledare

+46 10 516 66 53
catharina.wickstrom@ri.se

Läs mer om Catharina