Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
CECOSP 2019

CE COSP - Cirkulär ekonomi och råvarukompetens för hållbar produktion

Cirkulär ekonomi, doktorand kurs, råmaterial

Baserat på ett behov av råmateriallösningar för en europeisk hållbar industri kommer CE COSP-kursen att utbilda doktorander, som framtida experter inom tillverkning och materialvetenskap med avseende på cirkulär ekonomi.
Genom kursen kommer doktorander att utveckla cirkulärt perspektiv, innovationskompetens och entreprenörsuppsättning med fokus på återvinningsbarhet av råvaror.

Denna kurs genomförs på engelska. 

Mål och syfte

Kursen kombinerar teoretiska studier med bransch besök och praktisk problemlösning samt utbildning i entreprenörskap och innovation.
Kursen bygger på innovativa element inklusive blandat lärande och konstruktivistiska metoder.
Inom ramen för kursen ges doktorander möjlighet att reflektera och anpassa sin forskning för att bidra till omvandlingen till ett mer resurseffektivt och cirkulärt utnyttjande av primära och sekundära råvaror. 

Målgrupp

Doktorander 

Föreläsare

RISE Research Institutes of Sweden AB, Sweden 

KTH Royal Institute of Technology, Sweden

Mälardalen University, Sweden

SWERIM AB, Sweden

Tallinn University of Technology, Estonia

Freiberg University of Mining and Technology, Germany

Innehåll

Kursen pågår i tio veckor där eleverna måste ta den teoretiska delen online. Därefter går en fältresa under en vecka, där studenter tas med till flera råvaruproducerande och tillverkande företag genom värdekedjan. Företagen är belägna i olika städer från norr till södra Sverige och boende- och resekostnaderna inom de schemalagda datumen täcks av kursen. Inklusive företag i fältresan är Swerim, RISE AB, Boliden Mines, Boliden smältverk och Höganäs.

Därefter, inom fyra veckor, kommer elever i grupper att arbeta med sina fallprojekt och så småningom sker den sista workshopen och presentationen av ärenden online, värd av Tallinn University of Technology (TalTech).

Undervisningsformatet inkluderar teori (videoföreläsningar), praktisk tillämpning (videor från laboratorier och industri) och webbmöten för diskussioner (en gång i veckan). Varaktigheten för videoföreläsningar är upp till 20 min / video och för virtuellt klassrum för diskussioner mellan 60-90 minuter).

Övrig information

Vid frågor om kursen och dess upplägg, vänligen kontakta kursadministratören. 

 

This activity has received funding from EIT RawMaterials, initiated and funded by the European Institute of Innovation and Technology (EIT), a body of the European Union, under the Horizon 2020, the EU Framework Programme for Research and Innovation.

Praktisk information

Tid

29 sep 2020 - 10 dec 2020

Kommun

Stockholms stad

Typ av arrangemang

Kurs

Validering

Kursintyg

Anmälningsinformation

Avgift

0 EUR exklusive moms

Anmäl dig här

Behandling av dina personuppgifter

Sasha Shahbazi

Administratör

Sasha Shahbazi

Forskare

Läs mer om Sasha

Kontakta Sasha

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.