Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Bild

Temadag: Distributionssystem för fjärrvärme och fjärrkyla

RISE välkomnar till en temadag kring distribution av fjärrvärme och fjärrkyla. Dagen spänner mellan provning, kvalitetssäkring och forskning och ger en utblick mot framtiden. 14 mars 2019 i Borås.

Evenemanget är fullbokat.

Under en fullspäckad dag visar RISE upp de provnings- och forskningsresurser som kan bidra till att lösa kommande utmaningar inom fjärrvärmebranschen. Missa inte chansen att se våra utrustningar, ta del av framtidsspaning och lära er mer om certifiering av fjärrvärmekomponenter.

Deltagarna kommer få ta del av den provning och forskning som RISE bedriver inom fjärrvärmeområdet tillsammans med fjärrvärmebranschen och företag. Dagen ger en analys av hur fjärrvärmedistribution kan förändras i framtiden på grund av ny teknik, nya miljökrav och ett förändrat samhälle.

Mellan programpunkterna erbjuds flera mingelmöjligheter. Ta tillfället i akt att både träffa personer aktiva inom branschen samt även RISE:s specialister inom fjärrvärmeområdet.

Temadagen vänder sig till personer inom fjärrvärmebranschen i Sverige som är intresserade av fjärrvärmekomponenter såväl som forskning inom fjärrvärme och fjärrkyla.

Varför är det bra att ha certifierade komponenter i distributionssystemet?

RISE reder ut vad certifiering innebär och hur den går till för rör och rördelar, ventiler och undercentraler för både etablerade och nytillkomna provnings- och certifieringsprogram. Förutom presentationer om RISE:s kapacitet inom fjärrvärmeområdet berättar även kunder och samarbetspartners om resultaten av projekt som har genomförts med RISE. Dagen innehåller visningar av våra labbresurser och ni kommer även att få se livesändningar av provningar av komponenter som standardmässigt undersöks i våra laboratorier.

Föreläsare

  • Lars Jacobsson, RISE
  • Göran Malmqvist, RISE
  • Alberto Vega, RISE
  • Anders Hjörnhede, RISE
  • Björn Folkeson, RISE
  • Lars Erlandsson, RISE
  • Göran Johansson, Powerpipe
  • Fredrik Martinsson, Energiforsk
  • Anders Fransson, Göteborg Energi

Information om evenemanget

Datum: 14 mars, 2019

Tid: 08.30 - 15.30

Plats: RISE i Borås, Brinellgatan 4. Konferensrum Marie Curie/Da Vinci.

Nedladdningsbar inbjudan och program