Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Det här kan Substitutionscentrum hjälpa dig med

I fyra korta introduktionsfilmer berättar centrumledare Anna Jacobs vad substitution är, varför substitution är viktigt, hur du kan ta första steget i substitutionsarbetet samt förstås vad vi kan hjälpa till med. 

Klicka på Play-knappen i bilden ovan för att starta filmen.

Välkommen till Substitutionscentrum 

Centrumledare Anna Jacobs berättar om vilken hjälp din organisation kan få från oss, vad kemikalier är och vilka kemikalier våra myndigheter vill att vi ska fokusera på att fasa ut.

Klicka på Play-knappen i bilden ovan för att starta filmen.

Vad är substitution?

Centrumledare Anna Jacobs berättar hur vi definierar begreppet substitution och hur du uppnår det som kallas sund substitution, när du fasar ut skadliga kemikalier. 

Klicka på Play-knappen i bilden ovan för att starta filmen.

Guider och metoder för substitution

Här berättar centrumledare Anna Jacobs om hur du kan ta hjälp av våra guider och stödmaterial. Hon berättar också om metoden Alternetives Assessment, som ger dig de ramverk du behöver för att kunna genomföra en informerad substitution.

Klicka på Play-knappen i bilden ovan för att starta filmen.

Varför ska du substituera?

Det finns många anledningar att fasa ut farliga kemikalier från produkter och processer. Det grundläggande skälet är naturligtvis att värna om allas vår hälsa och miljö, men det finns också flera mer konkreta drivkrafter. Här berättar Anna Jacobs, varför du ska börja arbetet med substitution i ditt företag. 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Anna Jacobs

Kontaktperson

Anna Jacobs

Centrumledare för Substitutionscentrum

+46 10 228 45 30

Läs mer om Anna

Kontakta Anna
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.