Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Rådgivning kring skyddsutrustning och produktionsomställning

RISE uppdrag från regeringen är att verka för hållbar tillväxt i Sverige genom att stärka näringslivets konkurrenskraft och förnyelse. RISE behövs för samhälle och näringsliv under Coronapandemin mer än någonsin. Många företag ställer om för att stötta samhället och för att utveckla sin egen verksamhet under en tid som är allvarlig och svår men som också kan ge förutsättningar för förändring.

Rådgivning

Tillverkar eller importerar ni skyddsutrustning för att hjälpa samhället under coronapandemin? Behöver ni hjälp med att ställa om produktionen? Hos RISE kan ni få rådgivning om processen kring testning av produkter, vad som krävs för att få sälja era produkter på marknaden och vilka direktiv och standarder som ni som tillverkare eller importör måste uppfylla. Men också verifiering och kvalitetssäkring av produktion, information om lämpliga material och upphandlingsrutiner.

Innan ni bokar rådgivning får ni ett tidsestimat och ett kostnadsförslag från RISE som ni får ta ställning till. Prisexempel: 10 000 SEK/8 h rådgivning (kontorstid).

När du skickat in formuläret återkommer en av RISE experter till dig. Den första kontakten är kostnadsfri.


Vad söker du rådgivning om?
Var i landet befinner du dig?
4 + 6 =

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter

Stöd till små och medelstora företag

RISE har unika resurser för att stötta små och medelstora företag i omställning. Det kan handla om produktionsomställning för skyddskläder, produktutveckling till nya marknader, automatisering, uppskalning, hållbarhetsfokusering, kompetensutveckling eller kvalitetssäkring. Vi har experter inom de flesta områden. Om ert företag fått rådgivning från RISE kan ni be om att bli lotsade vidare direkt till en av våra regionala experter för små och medelstora företag nära er.

Har ni inte fått rådgivning kan ni läsa mer om vårt stöd till små- och medelstora företag här.

RISE opartiskhet

Att RISE har många kompetenser under samma tak gör det enklare för er som kund. RISE har rådgivningstjänst i form av vad som behövs för att sälja produkter på olika marknader respektive utför tester och certifierar för att ni ska kunna erhålla godkända produkter för dessa marknader. RISE har lång erfarenhet av att arbeta med opartiskhet, och det är något som följer med oss i det dagliga arbetet. Det är viktigt att vi är opartiska när vi till exempel rådger, så att vi inte i olika intressenters ögon ses som en part som talar om hur man ska tillverka produkter och sedan testar och certifierar samma produkt.


Kontaktperson

Charlotte de Bésche

Civilingenjör

+46 10 516 51 36
charlotte.debesche@ri.se

Läs mer om Charlotte