Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

RISE stärker erbjudandet inom samhällsbyggnad

17 juni 2021, 09:46

Carina Carlman förstärker nu RISE i rollen som forsknings- och affärsutvecklare inom division Samhällsbyggnad. Carina är arkitekt och har erfarenhet från ledande positioner på tongivande teknik- och arkitektkontor så som SWECO, Tengbom och Arkitema.

- I Carina får vi inte bara en arkitekt och strategisk affärsutvecklare utan också en erfaren ledare med stort upparbetat nätverk vilket passar perfekt in i vår organisation, säger Marco Lucisano, Divisionschef Samhällsbyggnad på RISE.

Utveckling av processer och byggd miljö med fokus på klimatneutralitet, resurseffektivitet och robust infrastruktur är en viktig del av RISE uppdrag och arbete för Sveriges omställning till ett hållbart samhälle, där RISE som innovationspartner kan bidra med ledande forskarkompetens och bred kunskapsplattform.

Med intresse för såväl människor, samhällsbyggande och innovationer drivs Carina Carlman av att bryta ny mark för att på ett klimat- och miljöeffektivt sätt skapa långsiktigt värde både i leverans och för verksamheter.

 - Det är med stor nyfikenhet jag ansluter till RISE och ser fram emot möjligheten att omsätta mina erfarenheter av arkitektur och samhällsbyggande i en bredare kontext tillsammans med Sveriges samlade spetskompetens i många olika områden. Att verka för omställningen till det hållbara samhället i gränssnittet mellan näringsliv, akademi och innovation är en fantastiskt inspirerande uppgift och en möjlighet att göra skillnad på riktigt, säger Carina Carlman.

- I en tid där miljö- och klimatsmarta val blir allt viktigare, kommer samhällets förmåga att ställa om och ligga steget före vara avgörande för både vårt, samhällets och planetens välmående – en resa som jag gärna vill vara del av och bidra till. Kan vi dessutom få möjlighet att utveckla innovativa och klimatsmarta erbjudanden för svenskt näringsliv, skapar vi både konkurrensfördelar och flyttar fram Sveriges position globalt, avslutar Carina Carlman.

 

Kontakt:

Carina Carlman, 010-516 55 75, carina.carlman@ri.se