Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

RISE gör kvalitetskontroller för att snabbare få ut säker skyddsutrustning till vården

07 april 2020, 14:18

Coronapandemin har lett till att det råder stor brist på skyddsutrustning av olika slag inom vården. Många företag vill hjälpa till att avhjälpa denna brist. RISE har dialog med flera nationella myndigheter skapat en snabbare process för att få ut utrustning i vården utan att tumma på säkerhet och prestanda.

- RISE har EUs tillstånd att verifiera personlig skyddsutrustning och vissa medicintekniska produkter, och har därför antagit EU-kommissionens rekommendation att bistå i rådande situation med den kompetens och infrastruktur som vi har, säger Dag Sjöholm, forsknings- och affärsutvecklare på RISE.

RISE arbetar just nu hårt för att verifiera säkerhet och prestanda på nya produkter till vården. Det gäller såväl godkännande inför CE-märkning, som andra vägar som myndigheter godkänt.

- Syftet är att under rådande omständigheter snabbt få fram personlig skyddsutrustning som också uppfyller grundläggande krav och därmed är säkra att använda. Vi hoppas nu att företag som vill få skyddsutrustning verifierad snabbt hör av sig till oss, säger Dag Sjöholm.

 

För mer information:

Dag Sjöholm, RISE

010- 516 57 36, dag.sjoholm@ri.se