Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

PRESSINBJUDAN: Data Science Day 2016 – en heldag om forskning inom AI.

24 november 2016, 14:00

Ta del av de senaste forskningen inom data science från Spotify, IBM, Ericsson Research, Scania och några av världens mest framstående forskare på SICS Data Science Day den 30 november.

Idag befinner vi oss i början av ett globalt paradigmskifte för hur information och data genereras och hanteras, ett skifte som pekar mot nya smarta tjänster och en helt ny nivå̊ av intelligent automatisering av näringsliv och samhälle och hur vi lever.

Välkommen till Data Science Day den 30 november, där forskare och ledande industriaktörer presenterar de senaste projekten inom maskininlärning, skalbara plattformar, AI och hur de tillsammans bidrar till att utveckla nästa generations produkter och tjänster.

Bland talarna finns:

· Vijay Saraswat, Chief Scientist Deep Compliance på IBM Research, presenterar hur maskininlärning och logik hänger ihop.
· Boxun Zhang från Spotify presenterar hur musiktjänsten använder maskininlärning för att konstant spetsa sitt erbjudande.
· Abubakrelsedik Karali vid SICS Swedish ICT förklarar hur maskiner kan känna igen ansiktsuttryck.

Framtiden för data science inom fordonsindustrin och automation presenteras av Staffan Persson och Erik Malmkvist vid Scania R&D och av Devdatt Dubhashi, professor vid Chalmers.

Jim Dowling, Associate Professor vid KTH och forskare på SICS Swedish ICT presenterar hur Hops, SICS och KTH:s gemensamma plattform för bearbetning av gigantiska informationsmängder, nått världsrekordprestanda och vilken forskning som bedrivs inom samarbetet.

För programmet i sin helhet se: https://www.sics.se/events/data-science-day-2016 (https://www.sics.se/events/data-science-day-2016)

När: 30 november 2016, 8:30–16:30

Var: Kista Science Tower, Färögatan 33, Kista