Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Certifiering, kalibrering och besiktning

Lagstiftningen ställer ofta krav på produkter, utrustning, maskiner, ledningssystem och/eller kompetens. Som slutkund vill du kanske också känna extra trygghet i det du köper. Förtroendet för produkter och tjänster ökar med kvalitetssäkring i form av certifiering, kalibrering och besiktning. RISE är nationellt ledande inom flera av dessa områden. 

Certifiering

RISE erbjuder tjänster som ger företag marknadstillträde. Det sker genom verifieringar och certifieringar för ledningssystem, maskiner, personer, produkter och produktionslinjer. 

Vi samverkar med flertalet branscher med internationella standarder, nationella föreskrifter och branschers kriterier som grund. RISE har också ett eget certifieringsmärke, P-märket. 

Vi ger även teknisk hjälp till kunder som ska CE-märka och deklarera sin produktprestanda. Vi erbjuder även kurser inom certifiering.

Kalibrering och besiktning

Vi erbjuder mätteknisk service åt både industri och handel. Det innebär kalibrering och återkommande kontroll av olika mätinstrument. Vi utför även en rad tjänster inom besiktning.

Kundwebbplatser

På våra kundwebbplatser kan du snabbt och enkelt ta del av det mesta som rör ditt företags affärer med oss.

Gå till sida för inloggning

Relaterat

Område

Certifiering

När du ska köpa en cykelhjälm vill du veta att den håller om du cyklar omkull. Certifiering är ett kvitto på kvalitet som möjliggör marknadstillträde och skapar förtroende på marknaden. Att en oberoende part har kontrollerat och g…
Område

Kalibrering

Kalibrering är lite som att gå till tandläkaren. Förhoppningsvis får du höra att allt ser bra ut och då finns ingen anledning till oro. Men, om en avvikelse upptäcks, kan en tidskrävande process behöva sättas igång. En sen upptäck…
Område

Besiktning

Byggets mobilkran, maskinförarens grävmaskin och husentreprenörens bygghissar: Lagstiftningen ställer ofta krav på att utrustning regelbundet ska besiktigas av en tredje part. Dessutom ökar förtroendet för produkterna och tjänster…
Område

Metrologi och mätteknik

Mätningar görs över hela världen, inom alla branscher. Oftast mäter man för att kunna fatta beslut eller kontrollera något. Det kan vara beslut om en åtgärd men det kan också vara ett automatiserat beslut i ett styr- och reglersys…

Person­certifiering

Efterfrågan på styrkt yrkeskompetens blir allt vanligare i yrkeslivet. Ibland ställs kravet av myndigheter, ibland av någon branschorganisation. Hos oss kan du få ett personligt certifikat.

Produktcertifiering

Certifiering av produkter handlar om att skapa ett förtroende för produkten när den kommer ut på marknaden.

Certifiering av ledningssystem

Ett väl sammanhållet ledningssystem hjälper en organisation att befinna sig i framkant genom att skapa struktur, kontinuitet och systematik.

Vem kvalitetssäkrar RISE?

Hållbarhet och kvalitet är centralt för oss på RISE. Genom att vara ackrediterade och certifierade av tredje part kan vi hålla en hög kvalitet på våra tjänster och erbjudanden mot dig som kund eller samarbetspartner.