Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Nordic Wood Biorefinery Conference 2020

Nordic Wood Biorefinery Conference (NWBC) är en internationell konferens där forskning och industri möts för att diskutera det senaste inom vedbaserad bioraffinering.

Den nionde upplagan av NWBC presenterar de senaste idéerna och utvecklingen inom separations- och omvandlingsprocesser samt nya biobaserade produkter från det vedbaserade bioraffinaderiet: energi, kemikalier och material. Eventet samlar experter från kemi-, energi-, massa- och pappersindustrin samt erkända representanter från det globala forskarsamhället.

För forskarstuderande finns förmånliga erbjudanden samt möjligheter att vinna utmärkelser.

Besök LignoCity

Den 27 mars, i anslutning till konferensen, anordnas ett studiebesök till RISE ligninanläggning i Bäckhammar: LignoDemo. En anläggning som kan producera högkvalitativt lignin för biobränsle, kemikalier eller material. Under besöket berättar vi om den senaste utvecklingen inom projektet LignoCity 2.0 och presenterar ett nytt forskningsprogram inom bioekonomi. 

Arrangörer

NWBC är ett samarbete mellan RISE i Sverige och VTT i Finland. Den senaste konferensen samlade över 200 deltagare i Helsingfors 23-25 ​​oktober 2018.

Läs mer om evenemanget


INFORMATION OM EVENEMANGET

Datum: 24 - 26 mars, 2020 

Plats: Hotel Courtyard, Stockholm

Birgit Backlund

Senior project manager

+46 10 228 45 61
birgit.backlund@ri.se

Läs mer om Birgit