Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Möt våra medlemmar

Cathrine Westerlind, Martin & Servera

Berätta om er verksamhet och vilka FCM-produkter ni har!

Martin & Servera är en B2B-grossist som levererar till tre kategorier av kunder; offentliga- privata- och kedjekunder. Vårt erbjudande omfattar allt man kan tänkas behöva i det professionella köket och dess matsalar. En del varor tillverkar vi under egna varumärken medan andra är varumärkesprodukter som vi distribuerar.  

Hur har medlemskapet i Normpack hjälpt er verksamhet?

Via Normpack har vi fått ett bra nätverk av branschkollegor att diskutera FCM frågor med. Normpack ger oss bra stöd att diskutera olika situationer som vi hamnar i under utveckling eller uppföljning av produkter.

Vilken har varit er största kunskapslucka inom FCM?

Där det inte finns harmoniserad lagstiftning har vi en utmaning och ser den största kunskapsluckan.

Vad skulle du ge för rekommendationer till andra företag som vill ta nästa steg när det gäller FCM?

Om det är stora kompetensluckor, gå kurs inom FCM, bolla frågor med branschkollegor inom Normpacks handelsgrupp och Normpack. Om kompetensen finns är det ofta systematik inom bolaget som haltar och då måste frågan lyftas internt för att få resurser att säkra sortimentet.

Hur förbereder ni er inför den kommande tillsynen som Livsmedelsverket ska införa?

Vi säkerställer att vi har all nödvändig dokumentation på plats. Den största utmaningen ser vi i det sortiment som vi distribuerar, dvs varumärken. Ofta är spårbarheten inte komplett och kompetensen kring FCM varierar hos varumärkesägarna.