Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Möjligheter och utmaningar med virtuell stängselteknik för betesdjur

Intresset för virtuella stängsel ökar inom svensk animalieproduktion som en flexibel innovativ lösning för betesdriften. Tekniken används i Norge till nötkreatur, får och getter men är i dag inte godkänd i Sverige. Delta på denna digitala workshop för att lära dig mer om tekniken och diskutera dess framtid i Sverige. 

Tillsammans med Gröna Möten bjuder RISE Jordbruk och trädgård in till en digital dag om virtuella stängsel. Lär dig mer om dess användningsområden samt teknikens för- och nackdelar. Under dagen pratar forskare från Norge, representant från Naturbeteskött Sverige, Länsstyrelsen Västra Götaland och Jordbruksverket om tekniken utifrån många olika perspektiv. I samband med dessa presentationer har du möjlighet att ställa dina frågor. Dagens avslutas med en workshop där vi sammanfattar deltagarnas reflektioner kring virtuell stängselteknik. Varmt välkommen med din anmälan!

Workshopen är kostnadsfri och du anmäler dig senast den 15 mars.

Anmäl dig


Program

+

Arrangörer och bakgrund

Detta är ett samarrangemang mellan Gröna Möten och RISE och genomförs inom ramen för RISE projekt ”Virtuella stängsel för enklare och mer flexibel betes­drift” finansierat av SLO-fonden.


Information om evenemanget

Datum: 17 mars, 2021

Tid: 09:00-13:30

Plats: Teams-möte (digitalt)

Pris: Kostnadsfritt

Mer information och anmälan

Lotten Wahlund

Kontaktperson

Lotten Wahlund

Projektledare

Läs mer om Lotten

Kontakta Lotten

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.