Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Leif Lyckebäck

Konsult

Tel +46 10 516 62 89

E-post leif.lyckeback@ri.se

Kontor Västerås

Avdelning SMF-kontoret

Jag arbetar för att etablera RISE som en del av innovationssystemet i Östra Mellansverige (ÖMS), genom att göra RISE till en lättillgänglig forsknings- och innovationspartner för små och medelstora företag i hela regionen.

Jag brinner för hållbarhet, innovation och företagande och tror att dessa pusselbitar hör ihop och tillsammans kan ge ett viktigt bidrag i omställningen till ett hållbart samhälle. I grunden är jag generalist, men har lite extra stort intresse för områdena energi och cirkulär bioekonomi.

Jag har gedigen erfarenhet av att, i olika roller, arbeta med innovation och forskningsnära utvecklingsarbete både i och gentemot innovativa småbolag, storbolag, akademi, myndighet och offentliga organisationer.

Utifrån ett företags specifika behov kan jag hjälpa företaget att hitta fram till och etablera kontakt med rätt testbädd, expert eller forskningspartner inom RISE eller t.ex. Mälardalens högskola. Jag kan också hjälpa företagen att hitta rätt i innovationssystemet i Östra Mellansverige, vilket ofta även berör frågor om finansiering.