Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Karin Sandberg

Sektionschef

Tel +46 10 516 62 41

E-post karin.sandberg@ri.se

Kontor Skellefteå

Avdelning Träbyggande och boende

ORCID 0000-0002-0006-9425

Jag är förutom sektionschef för Träbyggande och boende även platschef på kontoret i Skellefteå. Jag arbetar med utveckling av träbyggande inom olika områden och framförallt utomhusexponerat trä. Har i min forskning studerat vattenupptagning i gran med CT-skanning (datortomografi) och bildbehandling.

Är koordinator för ett BioInnovationsprojekt som heter IPOS Svenskt trä -Innovationspotential för det biobaserade samhället som har som målsättning att utveckla fler produkter och processer av råvaran furu. Leder ett av delprojekt som heter Fasaden i Staden Snabb, Snygg, Smart där ett fasadsystem i trä utvecklas. I ett nyligen avslutat nordiskt projekt, Nordic Built Concept for renovation and upgrading of residential buildings, har vi utvecklat ett koncept för prefabricerade väggelement i trä för renovering.

Är koordinator för projektet INFUtureWood Innovative Design For the Future - Use and Reuse of Wood (Building) Components som ska studera bla hur trä och träfibrer kan användas i nya användningsområde men framförallt utveckla träkonstruktioner så att de går att återanvända/cirkulera.