Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Johannes Hüffmeier

Senior projektledare

Tel +46 70 580 62 44

E-post johannes.huffmeier@ri.se

Ort Göteborg

Enhet Biologisk funktion (103201)

ORCID 0000-0001-8389-561X

Johannes jobbar på RISE som senior projektledare inom sjöfart, offshore och förnybart energi med ämnen inom risk, säkerhet och tillförlitlighet. Han har erfarenhet av offshore och landbaserade installationer och testning i mer än 12 år. Anställd vid RISE sedan 2017, hanterar han olika projekt relaterade till sjöfart och marina förnybara energikällor.
Han har mellan 2013 och 2017 genomfört EPCI-projekt för offshore substationer för Storbritannien och Tyskland som anställt på ABB Inocean. Tillämpningsområdet omfattade förberedelser för tow-to-field, wet och drytowage, tillstånd, installationens slutliga driftsättning och testning.
Vidare arbetslivserfarenhet omfattar hantering av kommersiella forsknings- och tekniska utvecklingsprojekt hos ABB HVDC som tillämpar nya tekniker för framtida generationer av onshore och offshore-installationer tillsammans med ABBs kunder.
Johannes har arbetat som konsult hos SSPA Sweden AB inom sjöfart och offshore i 8 år, med fokus på risk- och säkerhetsrelaterade frågor samt marina verksamheter i hård miljö.

Relaterat