Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Vikarie på analyslaboratorium

Vill du arbeta med praktiskt laboratoriearbete på MoRe Research, en del av Sveriges forskningsinstitut RISE? Under hösten och ett år framöver så behöver vi förstärkning inom vår grupp Analysteknik på MoRe Research AB i Örnsköldsvik.

Om oss
MoRe Research är sedan 2019 en del av Research Institutes of Sweden (RISE) och företaget är beläget i Örnsköldsvik. Vi består bland annat av grupperna Process- och materialteknik samt Analysteknik. Vi utför en stor bredd av analyser och med olika provtyper. Basen av prover kommer från skogsindustrin. Med en grund i skogsbaserad råvara jobbar vi aktivt mot hela värdekedjan, från idé, labbförsök till uppskalning.

Om rollen
Rollen som laborant/laboratorietekniker/laboratorieassistent/laboratorieingenjör hos oss innebär praktiskt laboratoriearbete. Arbetsuppgifter kan till exempel vara att ta emot prover, märka upp, späda prover, blanda lösningar, utföra titreringar, extraktioner, köra till exempel gaskromatograf och jonkromatograf, andra laborativa tekniker, rapportera till kund och därefter städa och diska bort. Det finns både enkla uppdrag att börja med för att sedan kunna ta sig an mer komplicerade arbetsuppgifter, allt beroende på tidigare erfarenheter och utvecklingsmöjligheter.

MoRe Research har en enorm bredd av processer och analystekniker och det finns alla möjligheter att få lära sig mycket hos oss.

Vem är du?
Vi söker dig som lägst har gått ut tekniskt med kemiinriktning eller naturvetenskapligt program på gymnasiet, läst kemi på universitet eller har införskaffat erfarenhet av laborativt arbete på annat sätt.

Som person och i ditt arbete behöver du vara praktisk, noggrann, metodisk, vara uppmärksam och ha ett stort säkerhetstänk kring kemikaliehantering och hantering av instrument. Givetvis ska du vara bra på att följa instruktioner och ha en nyfiken och självständig inställning.

Upplärning sker på plats och tanken är att du efter några veckor ska kunna utföra analyser självständigt. Du ingår i ett arbetslag varför det är viktigt att även kunna samarbeta med andra.

Tidsperiod
Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig från september 2022 till och med september 2023. Eventuellt med möjlighet till förlängning.

Är vi rätt för varandra?
Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men däremot många engagerade och entusiastiska kollegor och många spännande utmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för då bidrar du tillsammans med dina kollegor till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång för svensk industri och forskning i den globala konkurrensen. RISE kan ge dig chansen att göra en verklig skillnad. Välkommen till Sveriges Forskningsinstitut och Innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Har du några frågor eller vill veta mer? Kontakta chefen för gruppen Analysteknik, Anna-Karin Söderlind, 070-241 73 97. Sista ansökningsdag är den 17 juli 2022. Intervjuer kan komma att genomföras under ansökningstiden.

Fackrepresentanter: Jessica Sjöstedt för Sveriges Ingenjörer, +46 702 439 998 och Madelene Nordquist för Unionen +46 730 658 687.

Vi ber externa rekryteringsföretag och säljare att inte kontakta oss då vi lyder under den svenska upphandlingslagen.

Om jobbet

Ort

Örnsköldsvik

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Anna-Karin Söderlind
070-2417397

Referensnummer

2022/404

Sista ansökningsdag

2022-07-17

Skicka in din ansökan