Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Upphandlingsledare till RISE

Koncerninköp på RISE ansvarar för koncernens samordnade upphandlingar av varor och tjänster. Som specialister inom inköps- och upphandlingsområdet stöttar och konsulterar vi våra kollegor inom hela koncernen. Kort sagt: Vi gör bra saker. Men vi vill göra mer! Därför står vi nu inför ett spännande skede då vi växer, skapar två nya enheter och vill välkomna flera nya kollegor. Tillsammans ska vi ta stora kliv och det här är bara början. Vill du vara med på resan?

Om rollen
Som upphandlingsledare driver du hela upphandlingsprocesser, från verksamhetens behovsbeskrivning till implementering av avtal. Du rekommenderar lämpliga upphandlingsförfaranden och -modeller, upprättar upphandlingsstrategier, sätter tidplaner och arbetsfördelning. Andra delar av dina arbetsuppgifter är att leda och utveckla specifika inköpskategorier, göra spendanalyser, upphandla större ramavtal eller objekt vid behov samt att stödja verksamheten som ”2nd line support” vid frågor som inte kan besvaras av vårt (framtida) supportteam. Genom att engagera dig i metod- och verksamhetsutveckling bidrar du till en effektiv upphandlingsprocess med hög kvalitet.

Dialog och ett nära samarbete med kollegor, på koncerninköp och i övrig verksamhet, är en nyckel för att lyckas i rollen. Du kommer också att ha externa leverantörskontakter.

Tjänsten är placerad i Borås eller i Göteborg och du rapporterar till Chef upphandling. Resor förekommer inom Sverige och internationellt vid behov.

Befattningen är eller kan komma att bli placerad i säkerhetsklass, vilket innebär att säkerhetsprövning kan komma att ske i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vem är du?
Rätt kandidat för oss har eftergymnasial utbildning inom upphandling, ekonomi, juridik eller annat relevant område. Du har flerårig erfarenhet av upphandlingar inom ramen för LOU och pratar flytande svenska och engelska. Erfarenhet av upphandling inom forskningsvärlden ses som meriterande, likaså kunskap om kategoristyrning.

På det personliga planet önskar vi att du är en kommunikativ person med strategisk förmåga och gott omdöme. Du behöver också en serviceorienterad inställning och en välutvecklad förmåga att samarbeta. Vi värdesätter affärsmässighet, initiativförmåga och resultatorientering.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant? Det vore så roligt om du sökte! Vi behöver din ansökan senast 31 mars, 2023. För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Martin Eliasson, Koncerninköpschef, +46 722 34 42 20. 

Våra fackliga representanter heter Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21 och Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Borås eller Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Organisationsstöd - ekonomi/juridik/inköp

Kontaktperson

Martin Eliasson
+46722344220

Referensnummer

2023/134

Sista ansökningsdag

2023-03-31

Skicka in din ansökan