Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Tjänsteansvarig med inriktning mot Business Intelligence

Vill du vara med och bidra till att utveckla vår IT-tjänst inom området för Business Intelligence? Är du nyfiken på framtiden och vill göra skillnad? Drivs du av att leda i förändring och kan skapa ett klimat av tvärfunktionellt lagarbete där alla känner sig delaktiga och stolta över lösningarna vi levererar så hoppas vi att du ska bli vår nya Tjänsteansvarig!

Om oss
Som Tjänsteansvarig hos RISE erbjuds du ett brett och omväxlande arbete med stora möjligheter till personlig utveckling, utbildning och arbete i en verksamhet med hög förändringstakt. Organisatoriskt kommer du att tillhöra IT-avdelningen vars ambition är att skapa rätt förutsättningar för att effektivt och kvalitetssäkert vidmakthålla och viderautveckla våra tjänster och förvaltningar. Det gör vi genom enhetliga metoder som ger stöd vid planering, genomförande och uppföljning inom tjänster och förvaltningar. IT-avdelningen är koncernens IT-funktion med ansvar för att samordna och leverera hållbara IT-tjänster. Vi stöttar innovation och tillämpad forskning, industrialisering och verifiering, kvalitetssäkring och interna stödprocesser.

Om rollen
Ditt uppdrag som Tjänsteansvarig innebär att, tillsammans med ett dedikerat tjänsteteam, arbeta med att vidareutveckla och förvalta RISE systemstöd inom Business Intelligence.

I rollen som Tjänsteansvarig så är du analytisk, systematisk, strukturerad och lösningsorienterad i arbetet med att vidmakthålla och vidareutveckla tjänsten. Du verkar i samarbete med verksamhetens representanter och utarbetar, prioriterar, genomför och följer upp planer på kort och lång sikt. Till din hjälp har du ett engagerat IT-team av applikationsspecialister och tekniska specialister som du arbetsleder och coachar för att nå uppsatta mål inom tjänsten.  

Du kommer bland annat arbeta med att:

  • Säkerställa så att tjänsten levererar i enlighet med överenskomna kundkrav både avseende funktion, kvalitet och ekonomi
  • bereda underlag för beslut och besluta om förändringar i tjänsten
  • arbetsleda de IT-resurser som tilldelats inom tjänsten
  • vara drivande i behovs- och kravprocessen inom tjänsteområdet
  • vara en del i det ständiga arbetet att utveckla modeller och processer

Tjänsten är placerad Borås och arbetet kan innebära resor mellan de olika verksamhets­orterna.

Vem är du?
Vi ser gärna att du har högskoleutbildning eller motsvarande nivå inom relevant område. Du bör även ha långvarig arbetslivserfarenhet inom området för Business Intelligence, affärssystem- och systemförvaltningsområdet. Vi ser även att du har god teknisk och verksamhetsrelaterad erfarenhet inom området samt har förmågan att arbeta strukturerat och lösningsorienterat.

Du är van vid att driva förändringar med många olika roller involverade inom hela verksamheten. Du har en kommunikativ ådra och kan formulera dig väl, både på svenska och engelska, i tal och skrift.

Det är även meriterande om du har erfarenhet av:

  • Analysprogrammen Qlik och Power BI
  • Affärssystemet IFS eller likvärdigt affärssystem

För oss är det viktigt att du passar bra in i gruppen så egenskaper som samarbetsförmåga, lyhördhet och resultatfokus värderar vi högt.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer, vänligen kontakta Micael Lilja, 010-516 58 99. Sista ansökningsdag är 26 maj 2022. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Tjänsteansvar, förvaltningsledare, projektledare, PM3, ITIL, BI, Business Intelligence, affärssystem, IFS, RISE, Borås

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Micael Lilja
+46105165899

Referensnummer

2022/276

Sista ansökningsdag

2022-05-26

Skicka in din ansökan