Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Tjänsteansvarig Hosting, RISE, Borås

Vill du driva och utveckla det viktiga området Hosting på Sveriges ledande forskningsinstitut? Lockas du av en tekniskt ledande roll där du får ansvar att skapa värde till verksamheten? Nu har du möjlighet att söka rollen som Tjänsteansvarig inom Hosting hos RISE!

RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 3 000 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster.

Vad du blir en del av
Organisatoriskt kommer du att tillhöra RISE IT-avdelning vars uppdrag är att skapa rätt förutsättningar för att effektivt och kvalitetssäkert upprätthålla och vidareutveckla hållbara IT-tjänster till alla våra verksamhetsområden. Du kommer tillhöra enheten Infrastruktur som består av tjänsteområdena Hosting, Lagring och Nätverk

IT-avdelningen består av drygt 50 kollegor och präglas av ett ambitiöst och kollegialt arbetsklimat där du har stora möjlighet att vara med och påverka och driva förändring. Du kommer tillhöra enheten Infrastruktur som består av tjänsteområdena Hosting, Lagring och Nätverk. 

Arbetsbeskrivning
I tjänsteområdet Hosting ingår deltjänster som hanterar serverdrift i eget datacenter, serverdrift i Azure och datahallar. Här erbjuds du en bred och omväxlande roll med stora möjligheter till personlig utveckling i en verksamhet med hög förändringstakt.

Som Tjänsteansvarig är du den som driver tjänsteområdet Hosting framåt och ansvarar för att tjänsterna levererar i enlighet med överenskomna krav avseende funktion, kvalitet och ekonomi. Till din hjälp har du tekniska specialister som du har ett nära samarbete med. I rollen ingår budgetansvar, utveckling av tjänsteutbud samt omvärldsbevakning inom tjänsteområdet. Du kommer även att ha en viktig roll i spännande och aktuella projekt kopplade till bland annat Applikationsdrift, Kubernetes och GPU.

På RISE vill vi arbeta med den senaste tekniken inom området och vi tycker att det är viktigt att ligga i framkant gällande både teknik och säkerhet. Vi använder modern hyperkonvergerad infrastruktur, baserad på Nutanix, som är förberedd för att leverera enligt en hybrid molnstrategi.

Din profil
Vi söker dig som har ett stort tekniskt intresse och agerar på eget initiativ. Som person är du kommunikativ och trivs bäst i gränslandet mellan verksamhet och teknik. Du är en ambassadör inom ditt område och vet vilka frågor du ska ställa för att få de svar du behöver.

För att lyckas i rollen tror vi att du idag har en ledande roll inom hosting, datacenter eller infrastruktur (exempelvis projektledare, leveransansvarig, produktägare, tjänsteansvarig eller förvaltningsledare). Du kan också komma från teknikspåret, exempelvis som teknisk specialist inom infrastruktur eller systemutvecklare, och nu vill axla en mer ansvarsfull och verksamhetsnära roll. Har du erfarenhet av båda ser vi mycket positivt på det. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ta fram konceptuella skisser och rita lösningsförslag för infrastruktur.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Är vi rätt för varandra? 
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen med din ansökan!
Den här rekryteringen hanteras av Experis för RISE räkning, vilket innebär att du kommer att bli anställd direkt av RISE. Placeringsort är Borås eller enligt överenskommelse. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryterare Paula Skoglund på paula.skoglund@se.experis.com eller Jenny Lilja på jenny.lilja@se.experis.com.

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att visa ditt intresse! Sista ansökningsdag är 30 juni. 
Läs gärna mer om RISE här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Organisationsstöd - administration/kommunikation/HR

Referensnummer

2023/238

Sista ansökningsdag

2023-06-30

Skicka in din ansökan