Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Teknisk projektledare med strategiskt fokus

Vill du vara med och stärka Sveriges förmåga till innovation och utveckling inom digitalisering och kompetensförsörjning? Vill du arbeta tillsammans med engagerande och kompetenta kollegor och ha stora möjligheter att själv påverka det du arbetar med och hur du kan utvecklas?

Om oss
På vår enhet utvecklar och driver vi innovationsprocesser kring digitalisering, lärande och utbildning. Arbetet sker inte sällan på nationell nivå och vårt arbete berör både kompetensförsörjningsfrågor och formell utbildning kopplat till livslångt lärande. Vi utvecklar och driver tillämpade forskningsprojekt och innovationsprocesser kring att stärka lärandet för yrkesverksamma. Vi skapar resultat som omedelbart eller inom snar framtid kan lösa problem och utmaningar i samhället.

Inom ramen för vårt uppdrag driver vi projekt kopplade till kompetensförsörjning och nätverksskapande där vi arbetar med företag, myndigheter, universitet och lokala och regionala aktörer. Det handlar om datainfrastruktur som möjliggör för data att utbytas mellan olika aktörer på bättre sätt, men också om applikationer, metoder och processer för offentlig sektor så de kan genomföra innovationspiloter, samt nya sätt att skapa kompetensutveckling. Vi har skapat test- och demomiljön Vigeo där vi genomför projekt för att lansera digitaliserade piloter på nya typer av lärande, i samverkan med näringsliv, myndigheter och offentlig sektor.

Om rollen
Du arbetar med kvalificerade projektledningsuppgifter där du tar eget ansvar och planerar och strukturerar ditt eget arbete. Du driver komplexa projekt och utvecklar kvalitativa samarbeten och effektiva processer. Rollen innebär mycket flexibilitet, varierande arbetsuppgifter och möjligheten att själv forma ditt arbete. 

Dina primära uppgifter

  • Leda och samordna produktionsteam med programmerare, UX-personal och testare för att säkerställa kvalitet i leveranser.
  • Leda projekt och processer kopplat till utveckling av applikationer och systemlösningar inom kompetensförsörjning, med allt från webb till VR, blockchain till dataanlys.
  • Delta i ledningen av test- och demomiljö för pilotprojekt kopplade till lärande och kompetensförsörjning.
  • Samverka med vår tekniska seniora projektledare i tekniska projekt med universitet, näringsliv, myndigheter och offentlig sektor för att skapa en digital infrastruktur som stärker Sveriges förmåga till kompetensförsörjning och livslångt lärande.

Verksamheten är primärt centrerad till Göteborg och Stockholm men medarbetare finns distribuerade på andra platser.

Vem är du?
Du har en teknisk bakgrund och är sprungen ur programmerarrötter med intresse för systemarkitektur, vana av att jobba med utvecklarteam, kunder, bygga produkter och utveckla system. Vi tror att du har minst 10 års erfarenhet av utveckling och system samt en bredd av erfarenhet från olika roller inom teknik, där du arbetat med att skapa innovativa lösningar. Du har troligen förståelse för innovation, men också det offentligas roll i lärandet, näringslivets behov av kompetensförsörjning och ha erfarenheter med dig från en eller flera av dessa sektorer för att kunna vara en spindel i nätet som har både drivkraft och helikopterperspektiv.

Det är mycket meriterande om du kan programmera och har förståelse för det, då du kan förväntas kliva in hands- on för att guida, göra vägval och stötta utvecklare och systemarkitekter. Likaså är det bra om du har djupgående kunskap inom ett eller flera tekniska områden. Som kollega tror vi att du är en lösningsorienterad person som drivs av att ta dig an nya utmaningar. Du är en lagspelare med uttalad samarbetsförmåga som kan leda andra i arbetet med att gemensamt ta sig an komplicerade projekt och processer.

Du har rötterna i tekniken och har byggt på med förståelse för större problem och strategier för hur de bäst kan användas. Du kan förklara tekniken för folk som inte arbetar med den till vardags och du kan se nya lösningar på svåra problem genom att applicera tekniska lösningar. Du har lätt att dyka ner i nya tekniker och förklara dess fördelar och nackdelar. Oavsett är det viktigt att du har lätt att förstå komplexa sammanhang, att du är innovativ, självgående och gärna djupdyker in i nya uppgifter.

Följande erfarenheter ses som särskilt meriterande. Listan utgör inte krav, utan ska ses som en meriterande lista där en eller flera komponenter kan verka positivt på möjlighet att tilldelas tjänsten.

  • Erfarenhet av agil teknisk projektledning och mjukvaru- eller systemutvecklingsprojekt.
  • Erfarenhet av myndigheter och offentlig sektor, med förståelse för de särskilda utmaningar som utvecklingsarbete och projekt innebär i de miljöerna. Erfarenhet från större idéburna organisationer kan också vara aktuell.
  • Erfarenhet av industriell digitalisering och utvecklingsprojekt för transformationsarbete på medelstora eller större bolag.
  • Erfarenhet av att jobba i och leda mindre team eller erfarenhet av start-ups inom applikations- eller webbutveckling.
  • Full-stackbakgrund.

Då vi är en internationell aktör är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med.

Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. Vi förutsätter att din lust att lära är stor och att du har en dynamisk approach till problem och en prestigelös och kollaborativ personlighet som du vill sätta i arbete för att hjälpa oss hjälpa Sverige med kompetensförsörjning och livslångt lärande!

Välkommen med din ansökan!
Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Olle Nyman, Livslångt Lärande, 070 580 62 60. Sista ansökningsdag är den 26 mars, 2023. Intervjuer kommer att ske löpande.

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-5166221 och Bertil Svensson, Unionen, 010-5165356.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.

Om jobbet

Ort

Göteborg eller Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Olle Nyman
0705806260

Referensnummer

2023/91

Sista ansökningsdag

2023-03-26

Skicka in din ansökan