Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Tekniker till Maritima avdelningen

Tycker du om att jobba praktiskt med teknik? Vill du jobba med unika maritima projekt och bidra till en maritim hållbar framtid? Hållbar blå näring är ett av RISE stora satsningsområden och kraftsamlar nu inom det maritima området genom den nybildade avdelningen Maritim.

Om oss
SSPA Maritime Center, som är en del av RISE, har engagerade medarbetare inom den maritima branschen och för rätt person finns möjlighet att ingå i ett spännande företag i internationell miljö. En del av vår verksamhet arbetar med design, konceptutveckling samt verifiering av prestanda av marina försöksobjekt och i våra försöksanläggningar körs ofta tester med skalenliga fartygsmodeller. Inom enheten Workshop & Labs arbetar du tillsammans med flera medarbetare inom olika kompetensområden såsom modellsnickare, konstruktörer, mättekniker, mekaniker och andra tekniker.

Om rollen
Som tekniker arbetar du i ett team som ansvarar för praktisk förberedelse (utrustning och riggning av försöksobjekt) samt mätningar i samband med provning av modeller i våra anläggningar. I arbetet ingår även underhåll av försöksutrustning och försöksanläggningar. Arbetet är mycket praktiskt inriktat och sker i projektform, där du tar ansvar för planering och systematiskt utförande av testerna. Du kommer i första hand att arbeta i ett våg- och manöverlaboratorium och genomföra kundförsök med kundunika modelldesigner. Allt eftersom du blir bekvämare i din roll så kommer du få mer utökade och självständiga arbetsuppgifter. Det här är en tillsvidareanställning med placeringsort i Göteborg vid Chalmersområdet.

Vem är du?
För att lyckas väl i rollen är du noggrann och systematisk och du är duktig på att planera arbetsuppgifter för att kunna leverera resultat till kunder inom utsatt tid. Du är flexibel och tycker om varierade arbetsuppgifter, du är prestigelös och då arbetsbelastningen kan variera inom gruppen kommer det naturligt att du hjälper till även utanför ditt ansvarsområde. Andra viktiga egenskaper och meriter för att lyckas i rollen:

  • Du har lämplig bakgrund från t.ex. teknisk gymnasieutbildning eller teknisk YH-utbildning
  • Meriterande med kunskap och erfarenhet inom mätteknik
  • Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.
  • Arbete från annan provningsverksamhet är meriterande
  • Du är van att läsa och tolka ritningsunderlag för monteringsarbete
  • Körkort B

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta som en spännande möjlighet är du varmt välkommen med din ansökan. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryterande chef Torbjörn Andersson på +46 730 72 91 80. Sista ansökningsdag är 28e september 2023. Intervjuer sker löpande under och efter ansökningsperioden. Eftersom vi ofta arbetar under stränga sekretesskrav skall du kunna passera säkerhetskontroll av SÄPO utan anmärkning, därför är även svenskt medborgarskap ett krav.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Om jobbet

Ort

Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Torbjörn Andersson
+46730729180

Referensnummer

2023/382

Sista ansökningsdag

2023-09-28

Skicka in din ansökan