Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Tekniker inom plastbearbetning

Vill du vara med i vårt arbete att ta fram innovativa material och metoder för smältspinning av textilfibrer? Är du en strukturerad person med intresse för utmanande tekniskt och praktiskt arbete? Då kanske du är den vi söker!

Inom RISE arbetar vi intensivt med utveckling av innovativa material och metoder för industriella processer. Ett av de material vi utvecklar är textilfibrer. Området expanderar och vi har investerat i ny unik utrustning för smältspinning i pilotskala. Smältspinningsgruppen söker nu en driven tekniker som kan jobba praktiskt med fibertillverkning där problemlösning kopplat till polymera material är centralt. Tjänsten är placerad i Mölndal.

Om rollen
Det dagliga arbetet innebär till stor del att förbereda polymermaterial och delta vid fiberspinning tillsammans med kollegorna, samt att utföra underhållsarbete. När det krävs bygger eller modifierar vi utrustning, vilket gör att god praktisk förståelse för mekanik är en tillgång. Du kommer att ha utrustningsansvar och även att sköta viss service och löpande underhåll av utrustning såsom extrudrar, pumpar och torkar för polymera material. Fiberutvecklingen bedrivs både i offentligt finansierade forskningsprojekt och i kunduppdrag. I bägge fallen är företagens behov i centrum för det tekniska arbetet. Tjänsten innebär viss kontakt med företag och deras underleverantörer, materialleverantörer samt maskintillverkare, för att realisera och industrialisera ny fiberteknologi. Därför är det fördelaktigt om du är lyhörd, idérik, initiativrik och samarbetsinriktad.

Vem är du?
Du som söker har ett stort intresse för tekniskt utmanande och praktiskt arbete med maskiner och plastmaterial. Du tar egna initiativ och känner ansvar för dina arbetsuppgifter. Vidare värdesätter vi ett strukturerat arbetssätt för planering och genomförande av verkstadsarbetet. Erfarenhet från plastbearbetningsindustri, exempelvis extrudering av fiber, plastfilm eller rör är meriterande. Erfarenhet av mekanisk och elektrisk processutrustning är också ett stort plus. Du har förmodligen en utbildning motsvarande yrkeshögskola, högskoleingenjör eller civilingenjör, gärna med inriktning mot material, mekanik eller polymera material. Du kommer att arbeta i en grupp med sammansättning av många nationaliteter, och har en god förmåga att kommunicera på både svenska och engelska.

För mer information kring vår textilfiberutveckling: Testbädd för textilfiberutveckling | RISE

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Tobias Köhnke, Enhetschef Fiberutveckling, 010-228 46 64 eller Anja Lund, Senior forskare Fiberutveckling, 010-228 47 06. Sista ansökningsdag är 21 december 2021. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Sveriges Ingenjörer, Melina da Silva, 010-228 46 96 och Unionen, Simonetta Granello, Unionen, 010-228 48 01.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.

Om jobbet

Ort

Mölndal

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Tobias Köhnke
+46 10 228 46 64

Referensnummer

2021/516

Sista ansökningsdag

2021-12-21

Skicka in din ansökan