Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Tekniker inom komposittillverkning

Vill du arbeta med kompositer för flygindustrin och processer för hållbar komposittillverkning tillsammans med oss och våra kunder?  Tycker du om att arbeta praktiskt och vill arbeta i olika typer av projekt för att utvärdera material och tillverkningstekniker?

Om oss
Vår verksamhet växer och därför söker vi nu en tekniker med stort intresse för kompositmaterial och tillverkningsteknik. Vår forsknings- och utvecklingsmiljö i Linköping är lokaliserade nära våra kunder och vi utvecklar framförallt processer och automationslösningar för komposittillverkning till rymd och flygindustrin. Utvecklingen sker ofta i samband med utvärdering av nya materialsystem eller tillverkningsmetoder. Vi arbetar i nära samarbete med våra kunder i både offentligt finansierade projekt och i direkta uppdrag. Du kommer att jobba praktiskt med komposittillverkning och vara med och utveckla framtidens innovativa och robusta tillverkningsmetoder. 

Om rollen
Tjänsten innebär att du kommer att arbeta tillsammans med forskare och andra tekniker i forsknings- och utvecklingsprojekt som inkluderar industri, akademi och andra institut som projektpartners. Arbetet handlar i stor utsträckning om praktiskt arbete i labb, men rapportskrivande och möten med kunder förekommer också. Tyngdpunkten i arbetet ligger på automatiserad tillverkning av kompositer till flygindustrin. Arbetet utförs som regel i team med kunder och kollegor på RISE. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Vem är du?
Du har någon form av teknisk utbildning och erfarenhet av att arbeta med exempelvis automatiserad tillverkning eller provning av kompositer. Vi ser gärna att du har vana av PLC programmering och robotstyrning. Det är en fördel om du kan hantera mätteknisk utrustning, utvärdera mätresultat och skriva provningsrapporter. Då rollen medför stort eget ansvar är det nödvändigt att du både kan planera och utföra ditt arbete självständigt samtidigt som laganda och samarbete är viktigt. Eftersom vi utvecklar ny teknik är det också viktigt att du är flexibel och ständigt vill utveckla dig själv genom att lära dig nya saker.

Är vi rätt för varandra?
På RISE är vi av uppfattningen att det är genom samverkan med våra kunder och samarbetspartners som vi utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss ska alla trivas. Det tror vi man gör bäst om arbetsplatsen är jämställd och präglas av mångfald.

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är den 31 juli, 2022. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden. För mer information om tjänsten vänligen kontakta Daniel Berglund, Enhetschef, 010-228 49 24.

Facklig representant är Fredrik Ahlqvist, SI, 010 - 228 49 52.

Vi undanber oss kontakt med säljare av platsannonser eller erbjudande om rekryteringsstöd.

Tekniker, Laboratorieingenjör, Tillverkning, Provning, Kompositmaterial, Linköping, RISE

Om jobbet

Ort

Linköping

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Daniel Berglund
+46102284924

Referensnummer

2022/348

Sista ansökningsdag

2022-07-31

Skicka in din ansökan