Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Tekniker inom brandskydd till Batterisäkerhetslabbet

Vill du vara med och förbättra och utveckla brandskyddet i samhället? Har du god samarbetsförmåga och intresse för teknik och säkerhet? Avdelningen Brand och Säkerhet söker nu en ny medarbetare som vill bidra till att göra världen säkrare!

Om oss
Vi på enheten Brandskydd är idag ca 20 medarbetare och arbetar primärt med kunduppdrag och forskningsprojekt relaterade till brandskydd inom olika delar av samhället med fokus mot industri och fordon. Vi är lokaliserade framför allt i Borås där vi har brandrelaterade test- och demonstrationsmiljöer. Det är dit till vårt världsunika nya batterisäkerhetslabb och till brandhallarna vi nu söker dig och din kompetens. Enheten är mycket aktiv inom provning av batterier och dess säkerhet och därför är vi delaktiga i utvecklingen av verksamheten i det batterisäkerhetslabb som togs i drift på RISE i Borås under 2023; där framtidens batterier provas.

Här kan du läsa mer om invigningen av labbet: varldsunikt-labb-for-sakerhetskritisk-provning-av-batterier-invigdes-i-boras

Om rollen
Som tekniker kommer du bli del av ett team med provningsingenjör, forskare och tekniker. Du kommer bidra genom att utvärdera produkters brandegenskaper och funktioner hos olika släck- och brandsäkerhetssystem. Arbetet innebär bland annat att tillsammans med projektledare och andra tekniker planera och utföra riskbedömning inför brandförsök, bygga upp attrapper eller miljöer som ska brandprovas, utföra mätningar, dokumentera provningarna och övervaka samt vara redo att rycka in för släckningsarbete om så krävs. Alla dessa moment kräver flera personer från teamet vilket förutsätter god samarbetsförmåga, både för säkerhetens skull och för att uppnå rätt kvalitet på provningen.

Arbetet är mycket skiftande eftersom vi inte alltid utför standardiserade provningar, det handlar ofta om försök som är utformade för att undersöka något speciellt åt en kund eller inom ett forskningsprojekt. Det ställer höga krav på våra medarbetare vad gäller problemlösning och flexibilitet och även en viss fysisk styrka och rörlighet. Eftersom flera av våra försök potentiellt skulle kunna medföra fara för personal och utrustning är stor noggrannhet och ett grundligt säkerhetstänkande extremt viktigt.

Vem är du?
Du har en gymnasial hantverksutbildning (el, verkstad eller liknande) och flerårig praktisk teknisk yrkeserfarenhet, exempelvis inom verkstadsteknisk, byggnadsteknisk, el och elektronik eller fordonsteknisk. Du får gärna ha ett speciellt intresse för och erfarenhet av elektronik, mätteknik och analysinstrument men det är inget krav. Tidigare erfarenhet från arbete med batterier är också meriterande, liksom erfarenhet från arbete med högspänning för fordon (>60 V likspänning) samt övrig erfarenhet av arbete med el. CAN-programmering i relation till fordon är också intressant samt kunskap om processteknik och ventilation.

Som person är du van att tänka kritiskt och tycker om att arbeta strukturerat och analyserande. Du är ansvarstagande, initiativrik, lösningsorienterad och positiv med god förmåga att arbeta självständigt såväl som i team och är inte rädd för att ta i om så behövs. Eftersom du som tekniker har kundkontakter och en del av kunderna är internationella är det viktigt att kunna kommunicera väl både på svenska och engelska i tal och skrift.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE är vi övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. På RISE kommer du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidra till en hållbar framtid. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Om detta låter spännande och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Anders Lönnermark, enhetschef Brandskydd, 010-5165691. Sista ansökningsdag är 8 mars 2024 och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Tillträde till tjänsten önskas så snart som möjligt.

Våra fackliga representanter är Ulf Nordberg, Sveriges ingenjörer, 010-516 69 59 och Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Anders Lönnermark
+46105165691

Referensnummer

2024/34

Sista ansökningsdag

2024-03-08

Skicka in din ansökan