Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

SSPA - Modellbyggare till maritima branschen

Vill du tillverka unika fartygsmodeller i vårt modellbyggarteam? Gillar du praktiskt arbete och har god känsla för detaljer?

SSPA Sweden AB är ett världsledande maritimt kunskapsföretag som arbetar för en hållbar maritim utveckling. Våra kunder finns över hela världen och är bl.a. redare, hamnar, varv, tillverkare och maritima myndigheter. Vi har ca 100 medarbetare och omsätter ca 130 miljoner.
SSPA är en del av RISE koncernen.

Om tjänsten
Du kommer att tillhöra verksamhetsområdet fartygsutveckling som arbetar med design, beräkningar samt verifiering av prestanda av marina farkoster för optimering av risk- och säkerhetsaspekter samt miljö- och energieffektivitet. 

Till vårt team av modellbyggare söker vi en ny kollega som är med vid framtagandet av fartygsmodeller (enstyckstillverkning), som senare testas i våra anläggningar.
Grunden läggs i vår numeriskt styrda modellfräs, som därefter följs utav handbearbetning;

  • limning
  • spackling
  • fräsning
  • slipning
  • målning
  • montering av utrustning i modellerna.

Övriga uppgifter innefattar bl.a. montera utrustning och riggning av modeller i våra testanläggningar. Arbetsuppgifterna utförs både självständigt och tillsammans med någon av de andra modellbyggarna. Grundmaterialet i våra modeller och prototyper är hårdskummad polyuretan ”Divinycell”, men även glas- och kolfiber samt teak kan förekomma.
Här kan du läsa mer om vår modelltillverkning: https://www.sspa.se/our-facilities-and-tools/model-manufacturing.

Inledningsvis erbjuds du introduktion så att du får bästa möjliga förutsättningar att lyckas i din yrkesroll. Allt eftersom du blir bekvämare i din roll så kommer du även få mer utökade och självständiga arbetsuppgifter.

Arbetstid: Heltid, möjlighet till flex 

Placeringsort: Chalmersområdet, Centrala Göteborg

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Kvalifikationer
Lämplig bakgrund är gymnasieskolans industriprogram eller liknande. Ett gediget hantverkskunnande som båtbyggare, möbelsnickare, finsnickare eller modellbyggare är en bra grund. Du är van vid kroppsarbete och har en god fysik då arbetet innebär en del fysiskt ansträngande moment. Svenska och engelska i tal och skrift. B-körkort krävs.

Meriterande är
- erfarenhet av CAM-beredning
- erfarenhet av arbete med fritidsbåtar

Svenskt medborgarskap är ett krav. Eftersom vi ofta arbetar under sekretesskrav, skall du vid behov kunna genomgå FMVs säkerhetskontroll utan anmärkning. Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet för tjänsten och ser att du är en flexibel person som har en god känsla för detaljer. Du är engagerad och nyfiken på att lära dig nytt samt utvecklas. Vidare är du en lyhörd lagspelare som samarbetar väl i team tillsammans med dina kollegor.

För mer information:
Torbjörn Andersson, produktionschef, 0730-72 91 80
Christina Jansson, HR 0730-72 90 07
Jerry Carlsson, representant för Unionen, SSPA, 0730-72 90 89

Välkommen med din ansökan:
Vi går igenom ansökningar löpande och rekryteringen avslutas så snart vi hittar rätt kandidat, skicka in din ansökan snarast. snarast på www.sspa.se/career.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

FÖR ATT SÖKA TJÄNSTEN: www.sspa.se/career

Om jobbet

Ort

Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Torbjörn Andersson
0730-729180

Referensnummer

2022/298

Sista ansökningsdag

2022-06-08

Skicka in din ansökan