Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Specialist inom Human Factors med intresse för sjöfart

Vill du arbeta i en kreativ miljö med många spännande projekt i gränssnittet mellan forskning, myndigheter och näringsliv?  Då har vi en tjänst för dig!

RISE arbetar idag brett inom det maritima området för att bidra till att svensk sjöfartsindustri ska förbli stark i internationell konkurrens. En viktig del i det arbetet är forskning och innovation inom brandsäkerhet, som omfattar både människa och teknik. Just nu har vi en växande projektportfölj där vi arbetar med human factors och användbarhet relaterat till brandskydd ombord.

RISE enhet för Brandsäker Transport söker därför en ny medarbetare inom detta område. Enheten består av 10 medarbetare som primärt arbetar med forskningsprojekt relaterade till sjöfart och fordon/batterier. Vi är lokaliserade i Borås och Göteborg och det är till något av dessa kontor vi söker förstärkning.

Om rollen
Du kommer att bli en del av ett team som arbetar med olika tillämpningar av design och human factors relaterade till brandskydd på fartyg. Arbetet omfattar studier inom både organisation, arbete, teknisk användbarhet och kravställning. Du kommer att arbeta med forskningsansökningar, design av studier och forskningsmässigt arbete i projekt, där en viktig del är samverkan med slutanvändare.

Vem är du?
Du som söker tjänsten har bakgrund inom human factors och design med intresse eller erfarenhet av sjöfart. Du har troligtvis en utbildning inom exempelvis Human Factors, Design- och produktutveckling, Kognitionsvetenskap/Psykologi, Arbetsmiljö/Ergonomi eller Riskhantering. Du är nyutbildad eller har några års arbetslivserfarenhet inom relevant område. Särskilt meriterande är erfarenheter från sjöfartsområdet. Du kan tänka kritiskt och tycker om att arbeta strukturerat och analyserande. Tidigare arbete med forskningsprojekt eller arbete kopplat till säkerhet och riskanalys är en fördel.

För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du tycker om att utveckla och skapa relationer, både internt och med kunder. Det innebär att du har en social förmåga och ett intresse för andra människor.

Vi hanterar internationella kontakter och skriver de flesta av våra dokument på engelska varför det är viktigt att du behärskar engelska i både tal och skrift.

Inom RISE är vi övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. På RISE kommer du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidra till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen.

Välkommen med din ansökan!
Om detta låter spännande och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Franz Evegren, enhetschef Brandsäker Transport, 070-321 5088. Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2020 men intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Tillträde till tjänsten önskas tidigt under hösten.

Våra fackliga representanter är Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61 eller Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling

Specialist, tillämpad forskning, brandsäkerhet, sjöfart, human factors, RISE, Borås, Göteborg 

 

Om jobbet

Ort

Göteborg, Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Franz Evegren
070-321 5088

Referensnummer

2020/188

Sista ansökningsdag

2020-08-15

Skicka in din ansökan