Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Serviceinriktad Reskontrachef till RISE

Är du nyfiken på framtiden och motiveras av en snabbrörlig miljö? Drivs du att utveckla ett lagarbete där alla känner sig delaktiga och stolta? Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad? Sök rollen som Reskontrachef på RISE!

Det finns en plats som inte alla känner till. En plats som med sin samlade hjärnkraft helhjärtat går in för att göra världen bättre. Och som genom att vara oberoende kan vara kompromisslös i det syftet. Som vet att vägen till att lösa ett uppdrag är kreativ och lustfylld. Vi heter RISE och har ett erbjudande som är svårt att motstå. Spännande uppdrag som gör gott.

Reskontrateamet ingår i vår ekonomifunktion och avdelningen för Financial Control. Teamet fyller en viktig funktion i att stötta, vägleda och utbilda verksamheten i ekonomirelaterade frågor. Nu söker vi en chef till vår reskontraenhet och hanteringen av det dagliga kassaflödet, en Reskontrachef som med ett coachande, inspirerande och tydligt ledarskap vill bidra till att ta teamet och resten av RISE vidare på vår resa. Som chef hos RISE erbjuds du ett omväxlande arbete med stora möjligheter till personlig utveckling, utbildning och arbete i en verksamhet med hög förändringstakt.

Arbetsbeskrivning
Som Reskontrachef tillhör du ett dedikerat team som tillsammans, genom nyfikenhet, lagarbete och i nära dialog med våra divisioner, skapar effektiva och väl fungerande processer. Rollen innebär att du har ansvaret för koncernens kund- och leverantörsreskontra med ca 15 personer som du leder, coachar och utvecklar, både som team och som individer. Här ingår att kompetensutveckla och utbilda dina medarbetare för att möjliggöra och bibehålla en hög kvalité i vår leverans. Vårt dagliga arbete inkluderar hantering av fakturor, limithantering, kontoavstämningar, betalningar och kravhantering.

En dag på jobbet är omväxlande, exempel på arbetsuppgifter som du kan förvänta dig i rollen:

  • - Leda och fördela arbetet i gruppen
  • - Introducera, coacha och engagera gruppens samtliga medarbetare
  • - Ansvara för månadsavstämningar i kund- och leverantörsfaktura processen
  • - Sätta relevanta KPI:er för enheten och följa upp på dessa på regelbunden basis

En viktig del i ditt arbete handlar också om att utveckla verksamheten. I nära samarbete med övriga chefer på avdelningen utvecklas rutiner, processer och automatisering för att gemensamt bana väg för ett effektivt och smidigt arbete. Du är även involverad i bredare utvecklingsprojekt i organisationen, där du bidrar med reskontraperspektivet. Tillsammans med Inköpsavdelningen kommer du att involveras i utvecklingsarbete med P2P processen. I dagliga kassaflödes frågeställningar arbetar du i nära samarbete med RISE Treasury ansvarig.

Du ingår i ledningsgruppen för Financial Control och rapporterar till Chef Financial Control. Vårt servicecenter för ekonomi är placerat i Borås och placeringsort är Borås eller på huvudkontoret i Göteborg. Oavsett vilket kontor du väljer kan vi erbjuda både trevliga kollegor, fina lokaler och gott kaffe! RISE har tagit stora digitala och kulturella kliv under pandemin och kan idag erbjuda en mer flexibel vardag där värdet av ditt arbete är viktigare än var det bedrivs.

Observera att denna tjänst kan innebära att en säkerhetsprövning krävs, antingen senare i denna process eller i framtiden.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen som Reskontrachef ser vi att du har goda kunskaper inom ekonomiområdet, gärna erfarenhet av att driva och leda verksamhet inom ett servicecenter där erfarenhet av reskontror är meriterande. I rollen ingår daglig kontakt med kollegor inom RISE verksamhet samt med externa parter, varför ett kommunikativt och proaktivt förhållningssätt är en nödvändighet för att lyckas i rollen. Det är också viktigt att du har goda ledaregenskaper och har erfarenhet av personalansvar. Har du dessutom arbetat med automatisering, digitalisering och förändringsarbete ser vi det som ett stort plus.

Vi söker dig som är en ansvarsfull och naturlig ledare med stort intresse för att coacha medarbetare, bygga relationer och få verksamheter att växa och effektiviseras. Du är en serviceinriktad, tydlig och tillgänglig person med stor integritet som tycker om att arbeta i en dynamisk miljö. Vi lägger stor vikt vid din personlighet och engagemang för verksamhet och medarbetare.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova dig ett spännande uppdrag där du alltid får bidra till organisationens utveckling och får möjlighet att tillbringa din arbetstid mitt i framtiden och bidra till skapandet av hållbara lösningar. Mycket viktigt är att du är en lagspelare med uttalad samarbetsförmåga.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer, vänligen kontakta Camilla Rahm, Chef Financial Control på D: +46 10 516 57 15. Sista ansökningsdag är 3 april, 2023. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Borås eller Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Organisationsstöd - ekonomi/juridik/inköp

Kontaktperson

Camilla Rahm
+46105165715

Referensnummer

2023/144

Sista ansökningsdag

2023-04-03

Skicka in din ansökan