Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Senior projektledare/forskare med fokus på livscykelanalys och textil

Brinner du för miljö- och hållbarhetsfrågor? Är du nyfiken, driven och initiativrik och vill arbeta tillsammans med partners och kunder mot ett hållbart samhälle?

Vår enhet Miljö och hållbar kemi expanderar inom livscykelanalysområdet och vi söker nu en medarbetare med erfarenhet av livscykelperspektivet för att bli en del av vårt team. I vår verksamhet, lokaliserad i Mölndal och Stockholm, arbetar vi med frågor inom områdena cirkulär ekonomi, resurseffektivitet, livscykelanalys och miljöbedömning. Enheten är även hemvist för Substitutionscentrum och Kemikaliegruppen på RISE.

Om rollen
I din roll hos oss kommer du att arbeta med livscykelperspektiv och livscykelanalys i större projekt såväl som i direkta uppdrag mot kund. Vi arbetar mycket i team, men vi värdesätter även högt förmågan att ta egna initiativ och arbeta självständigt då en viktig del av vår verksamhet involverar initiering och ledning av projekt som svarar mot industrins behov. Som medarbetare på RISE har du stora möjligheter att forma dina arbetsuppgifter och bidra till ett hållbart samhälle, via uppdrag, men även i anslagsfinansierade projekt både nationellt och på EU-nivå. Placering för tjänsten är Mölndal eller Stockholm

Du kommer att utföra livscykelanalyser och miljövarudeklarationer samt arbeta med klimatavtryck tillsammans med enhetens kompetenta medarbetare, både i kortare uppdrag och i projekt som löper under ett antal år. Du tycker om att skapa nätverk, ser möjligheter och arbetar för att bidra till enhetens projekt- och uppdragsportfölj.

Viktiga arbetsuppgifter är:

  • Kontakt med kunder, samarbetspartners och finansiärer
  • Projektledning och initiering av nya projekt och uppdrag
  • Livscykelanalys där datainsamling, modellering, beräkning och analys avseende miljöpåverkan ingår
  • Bygga internt och externt nätverk

Vem är du?
Vi söker dig som har ett stort intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor och flerårig erfarenhet av arbete med livscykelanalys. Du har relevant akademisk utbildning och erfarenhet av att genomföra LCA och använda relevant mjukvara såsom SimaPro eller GaBi. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Som person är du kundfokuserad och kommunikativ. Du är initiativrik och driven med god förmåga att arbeta självständigt såväl som i team. Forskarutbildning är meriterande samt kompetens avseende textila material. 

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Frågor om tjänsten, kontakta enhetschef Lisa Schwarz Bour, tel: 010-228 48 07. Välkommen med din ansökan senast den 21 augusti 2020.

Våra fackliga representanter är Melina da Silva, Sveriges Ingenjörer, 010-228 46 96 och Elisabeth Olsson, Unionen, 010-228 47 67.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Livscykelanalys, hållbarhet, cirkulär ekonomi, resurseffektivitet, projektledning, miljö, RISE, Mölndal, Stockholm

Om jobbet

Ort

Stockholm, Mölndal

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Lisa Schwarz Bour
010-228 48 07

Referensnummer

2020/189

Sista ansökningsdag

2020-08-21

Skicka in din ansökan