Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Senior projektledare - totalförsvar med fokus på avancerad digitalisering

Är du en person som får saker att hända och vill göra skillnad här och nu? Får du liksom vi energi av att arbeta med att hjälpa världen snabbare framåt i omställningen mot det mer hållbara, säkra och resilienta samhället? Då söker vi dig!

I arbetet för ett hållbart näringsliv och samhälle behövs flera perspektiv. Det krävs ny kunskap, ny teknik, nya förutsättningar, nya arbetssätt och en samlande kraft. Någon som kan hjälpa till med avgörande detaljer i revolutionerande lösningar och som samtidigt kan driva de stora frågorna. Just därför finns vi på RISE. Vi sammanför och skapar möjligheter för samhällets problemlösare. Här möts perspektiv, experter och människor i utmanande uppdrag som gör gott. Nu satsar vi stort och brett på att kraftsamla oss inom avancerad digitalisering inom totalförsvar, för att hitta nya lösningar för en hållbar och säker framtid. Vill du bli en del av oss?

Om oss
Avdelningen Industriella System bedriver tillämpad forskning inom en rad områden och erbjuder värdeskapande lösningar, från idé och förstudie till innovation, för hållbar tillväxt och förnyelse av industri och samhälle.

Avdelningens styrka och expertis är exempelvis inom AI, Machine Learning, Modellering, IoT, Cybersecurity, VR/AR samt bearbetning och visualisering av både data och omvärld, exempelvis genom digitala tvillingar. Vidare finns stark kompetens för möjliggörande teknologier såsom självmedvetna autonoma och samverkande system.

Avdelningen fokuserar på den tillämpade digitaliseringen av industri och samhälle för att påvisa de möjligheter som teknikutvecklingen ger, exempelvis genom omställningsledning och UX-design.

Om rollen
Du kommer att leda projekt och interdisciplinära forskningsteam samt hantera en omfattande forskningsportfölj. Arbetet varierar från stora trippel Helix-projekt i europeisk eller NATO-kontext till tillämpad kontraktsforskning för industri och myndigheter. Vi verkar inom ett experimentellt fält där vi testar, utvecklar och skapar resultat tillsammans med andra, genom att kombinera forskning med praktiskt innovationsarbete. Rollen innebär självständigt och varierande arbete med stort ansvar, men också nära samarbete med kollegor. Du kommer att ha stora möjligheter att sätta din prägel på arbetet.

Placeringsort för tjänsten är Kista eller Linköping. Tjänsten kan innebära vissa resor.

Tjänsten kommer kräva säkerhetsklassning, vilket innebär att du behöver vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen för att kunna arbeta hos oss på RISE.

Vem är du?
För att trivas som projektledare hos oss tror vi du är öppen, nyfiken och uppskattar ett dynamiskt arbetsklimat.

Du har förmågan att effektivt navigera genom komplexa utmaningar, se helheten och säkerställa att arbetet håller högsta kvalitet. Vidare drivs du av möjligheten att tillsammans med våra experter lösa samhällsproblem och anstränger dig för att leverera lösningar som verkligen gör skillnad.

Du har en känsla för ordning och reda och en fallenhet för att skapa struktur och tydlighet i ditt arbete. Vidare möjliggör din kommunikativa förmåga att du säkerställer att våra leveranser mot kund uppfyller deras förväntningar. Som person är du prestigelös och delar gärna med dig av din kunskap för att hjälpa andra att växa, lyfter fram dina kollegor och bidrar till ett trevligt samarbetsklimat.

Du har en förmåga att inte bara initiera nya samarbeten och relationer, utan också vårda och utveckla dem över tid. I din kontakt med olika parter visar du ett gott omdöme och stark integritet. Med ditt förtroendeingivande sätt och sociala kompetens, skapar du relationer som bygger på tillit och samarbete.

Vi ser att du har en universitetsutbildning, gärna inom datavetenskap eller tidigare arbetslivserfarenhet av en liknande roll. Din styrka ligger i att hjälpa andra och du trivs i att stödja och koordinera distribuerade team. Därav önskar vi arbetslivserfarenhet inom exempelvis projektledning (PM), produktägarskap (PO) eller rollen som Release Train Engineer (RTE). Förmåga att kommunicera obehindrat på engelska, i både tal och skrift, är ett krav.   

Meriterande för tjänsten är arbetslivserfarenhet av/inom:

  • Omställningsledning, affärsutveckling, stora agila transformationer och stöttning av distribuerade team.
  • Att kommunicera direkt med kunder, chefer och beslutsfattare.
  • Försvar, offentlig verksamhet, industrin samt en bakgrund inom digital verksamhetsutveckling eller IT.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi den innovativa miljön där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste och kanske roligaste problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en intressant miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande så sök och hjälp oss göra världen lite säkrare och hållbarare. Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Jonas Lindqvist, 070-212 90 99. Sista ansökningsdag är den 20 augusti 2024. Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden. Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Provanställning kan tillämpas.

Vi ser fram emot att välkomna dig som har en passion för att hjälpa andra och som trivs i en roll med stort ansvar och nära samarbete med kollegor!

Våra fackliga representanter är Ulf Nordberg, SACO, 010-516 69 59 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Om jobbet

Ort

Kista eller Linköping

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Jonas Lindqvist
070-2129099

Referensnummer

2024/195

Sista ansökningsdag

2024-08-20

Skicka in din ansökan