Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Senior Projektledare till Mäta i samhället

RISE rekryterar projektledare med ansvar för att skapa tillämpningar och samarbeten!

Vill du vara med och påverka framtidens Sverige?
Offentlig sektor behöver hitta hållbara lösningar för att bättre möta förändrad demografi och andra samhällsutmaningar. RISE bidrar till lösningar på dessa utmaningar genom att skapa forsknings-, innovations- och utvecklingsprojekt i samverkan med offentlig sektor, civilsamhälle, akademi och näringsliv. Hos RISE kommer du att arbeta i en mycket stimulerande miljö med kollegor som brinner för att göra skillnad. Hos oss kommer du att bidra till samhällsnytta. Du kommer att ha stor frihet att styra ditt eget arbete och få tillgång till ett stort kontaktnät både i Sverige och internationellt. Tjänsten innebär resor då du genom din medverkan i projekt och uppdrag sannolikt kommer att besöka samarbetspartners runt om i Sverige och Europa.

Om rollen
Inom enheten Mäta i Samhället arbetar vi med att driva på utvecklingen kring preventiva lösningar för hälsa och välfärd samt samhällsbyggnad. Syftet är att stödja omställningen från reaktiva välfärdstjänster och fokus på aktivitet till förebyggande och tidiga insatser med ökat fokus på utfall. För att åstadkomma detta behövs förbättrad metodik kring analys, design, uppföljning, utvärdering och implementering när utvecklingssatsningar bedrivs i offentlig sektor. Dessutom behövs modeller för samarbete och ekonomisk ersättning som ger alla aktörer tydliga incitament att agera proaktivt och där förbättrade sociala och hälsomässiga utfall belönas.

På enheten huserar vi bland annat Social and Health Impact Center, ett nationellt expertcenter för utfallsfokuserad omställning till preventiva och proaktiva välfärdstjänster (RISE Social and Health Impact Center). Vi har också ett kunskapscenter för forskning och utveckling av mätteknik och metodik för kategoriskt baserade mätningar. Dina uppdrag kommer att ligga inom olika områden inom social hållbarhet (hälsa, omsorg, utbildning, integration och sysselsättning).

Vi söker nu en senior projektledare som kan bidra i att utveckla nya projekt och leda dessa. Detta innebär konsortieskapande och att skriva ansökningar till forskningsfinansiärer liksom att skapa nya kontakter hos kommuner, regioner, civilsamhälle och näringslivsaktörer. Projektledarrollen innebär också att vara med och initiera förstudier, bidra till analys och förslag på insatser, utforma beslutsunderlag, presentera och förankra hos berörda parter samt förbereda och stödja implementering. Under implementering läggs stor vikt på att säkra att de kunskaper och utfall som uppnås tas tillvara och kan medföra en långsiktig förändring av arbetssätt och organisation. Till skillnad från traditionella projekt tas ett större ansvar för att stödja projektägarskap, spridning och skalning hos våra samarbetspartners. Detta för att leva upp till ambitionen om att åstadkomma ”impact”.

Vem är du?

  • Du har en akademisk examen inom teknik, ekonomi eller samhällsvetenskap.
  • Minst fem års arbetslivserfarenhet där du fått erfarenhet av projektledning och förändringsledning är ett krav.
  • Du behöver ha god kunskap om offentlig sektor och hur innovations- och utvecklingsarbete förankras och genomförs i kommuner, regioner och myndigheter. Ett befintligt nätverk är meriterande liksom erfarenhet från områden som spänner över olika huvudmän. Detta kan exempelvis vara inom rehabilitering, stöd till arbete för personer med psykiska funktionsnedsättningar, utformning av vårdkedjor eller områdesbaserade initiativ där flera aktörer behöver samarbeta för att möta sociala eller hälsomässiga utmaningar.
  • Vi värdesätter förmågan att skapa konstruktiva och goda relationer. Vi tror att du kan växla mellan helhets- och detaljperspektiv och har förmåga att snabbt sätta dig in i nya sammanhang.
  • För att lyckas i denna roll är det avgörande att vara nyfiken och att aktivt identifiera och skapa möjligheter till samarbeten och tillämpning av de arbetssätt och metoder som vi vill sprida.
  • Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Placeringsort kan vara Lund, Stockholm eller Göteborg.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer om processen eller rollens innehåll är du varmt välkommen att kontakta enhetschef, Monika Lydin, +46 10 516 55 06. Sista ansökningsdag är 22 Maj 2022. Intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Lund, Stockholm eller Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Monika Lydin
+46105165506

Referensnummer

2022/271

Sista ansökningsdag

2022-05-22

Skicka in din ansökan