Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Senior projektledare till enheten för Samhällstransformation

Det finns en plats som inte alla känner till. En plats som med sin samlade hjärnkraft helhjärtat går in för att göra världen bättre. Och som genom att vara oberoende kan vara kompromisslös i det syftet. Som vet att vägen till att lösa ett uppdrag är kreativ och lustfylld. Vi heter RISE och har ett erbjudande som är svårt att motstå. Spännande uppdrag som gör gott.

  • Vill du precis som vi, hjälpa svenska företag och samhällsaktörer att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft, såväl nationellt som internationellt?
  • Är du en entusiastisk och positiv person med erfarenhet av nätverksbyggande?
  • Är du en person som tar ansvar och får saker att hända?
  • Tycker du att samarbete över teknik- och verksamhetsområden är en självklarhet för skapandet av både nya affärer och nya innovationer?

Låter detta spännande så söker vi nu en Projektledare till enheten för Samhällstransformation som tillhör avdelningen Prototypande samhällen. Enheten finns i Umeå, Göteborg och Kista. Placeringsort för den här rollen är Umeå. Vårt kontor är Scharinska villan.

Avdelningen arbetar med humanistisk driven forskning där teknik och människor möts. Vi driver och möjliggör samhällsomställning genom design, affärsutveckling och innovationsprocesser. Med ett starkt kunskapsledarskap katalyserar och leder vi relevanta ekosystem. Enheten Samhällstransformation har verksamhet inom systemisk förändring. Vi påverkar den offentliga diskursen om det digitala samhällets roll i framtiden. Vi arbetar med analys av de etiska konsekvenserna inom innovationsverksamhet, särskilt i samband med digitaliseringsprocesser. Vi arbetar också med att innovera nya interaktionsmodeller och tekniker för människor -  individer, sociala grupper, organisationer eller samhällen.

Om rollen
Den här rollen är en nyckelroll för RISE i Umeå och vår pågående expansion i regionen. Du kommer att ha kundansvar och möjlighet att bidra till utvecklingen av både små och stora bolag tillsammans med våra forskare. Du kommer också att samarbeta med regionens offentliga aktörer och finansiärer som Vinnova och Tillväxtverket. Som projektledare på RISE initierar och driver du projekt och har stora möjligheter att påverka i vilken riktning ditt arbete ska utvecklas.

Vem är du?
För att lyckas i rollen som senior projektledare bör du ha erfarenhet av att driva stora utvecklingsprojekt samt ansökningsprocesser. Du är van att bygga, utveckla och förvalta konsortier, nätverk och samverkansplattformar och har ett stort eget nätverk i Umeå och regionen.

Du är affärsmässig och inger förtroende hos såväl kunder som medarbetare. Mycket viktigt är att du är en lagspelare med uttalad samarbetsförmåga. Du har en för enheten relevant universitetsutbildning eller motsvarande och du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Vidare är det meriterande om du har tidigare ledarerfarenhet och om du har lett forsknings- och/eller utvecklingsprojekt. 

Du involverar och coachar dina projektmedlemmar i deras uppgift att skapa kundnytta och tydliga resultat i samverkan med övriga RISE. Du är passionerat intresserad av olika domänområden och hur de kan arbeta tillsammans för att föda innovation, stärka forskningen och vår test- och demoverksamhet samt öka vårt kommersiella fokus.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Vill du vara med på resan?

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande så kom hjälp oss gör världen lite bättre. Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Malin Johansson, Enhetschef Samhällstransformation, +46 70 344 74 60. Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2020. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Vi ber rekryteringsbolag och säljare att inte kontakta oss då vi lyder under lagen om offentlig upphandling.

Våra fackliga representanter är: Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61 och Ingemar Petermann, Sveriges Ingenjörer, 010-228 41 22. 

Projektledare, tillämpad forskning, utveckling, innovation, teknik, RISE, Umeå

Om jobbet

Ort

Umeå

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Malin Johansson
+46 70 344 74 60

Referensnummer

2020/177

Sista ansökningsdag

2020-08-31

Skicka in din ansökan