Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Senior projektledare med inriktning digitalisering, lärande och utbildning

Vill du vara med och stärka Sveriges förmåga till innovation och utveckling inom digitalisering och lärande? Vill du arbeta tillsammans med engagerande och kompetenta kollegor och ha stora möjligheter att själv påverka det du arbetar med och hur du kan utvecklas?

Vi förstärker nu arbetet inom livslångt lärande och söker därmed flera projektledare med ett stort intresse för utveckling, innovation och ledarskap i utbildningssektorn. 

På vår enhet utvecklar och driver vi tillämpade forskningsprojekt och innovationsprocesser kring digitalisering, lärande och utbildning. Vi skapar resultat som omedelbart eller inom snar framtid kan lösa problem och utmaningar i samhället. Arbetet sker inte sällan på nationell nivå och vårt arbete berör hela det formella utbildningssystemet, från förskola till vuxenutbildning och högskola.

På enheten arbetar vi även med kompetensförsörjningsfrågor inom området livslångt lärande. Där utvecklar och driver vi tillämpade forskningsprojekt och innovationsprocesser kring att stärka lärandet för yrkesverksamma.

I din roll som
Som projektledare inom digitalisering och lärande arbetar du med kvalificerade projektledningsuppgifter där du tar eget ansvar och planerar och strukturerar ditt eget arbete. Du driver komplexa projekt och utvecklar kvalitativa samarbeten och effektiva processer. Rollen innebär mycket flexibilitet, varierande arbetsuppgifter och möjligheten att själv forma ditt arbete. 

Dina primära uppgifter

  • Leda projekt och processer inom området digitalisering och lärande för det formella skolsystemet
  • Delta i utvecklandet av nya innovationsprojekt och tillämpade forskningsprojekt primärt inom digitalisering, lärande och utbildning

Verksamheten är primärt centrerad till Göteborg och Stockholm men medarbetare finns också distribuerade på andra platser.

Vem är du?
Som kollega tror vi att du är en lösningsorienterad person som drivs av att ta dig an nya utmaningar. Du är en lagspelare med uttalad samarbetsförmåga som kan leda andra i arbetet med att gemensamt ta sig an komplicerade projekt och processer. Du har god förståelse för skolsystemet, ledarskap och strategisk utveckling och kan leda och driva processer på huvudmanna- och skolnivå.

Vi tror att du har någon form av utbildning från högskola eller motsvarande, gärna med inriktning mot utbildning, innovation och/eller digitalisering. Vi ser gärna att du har arbetat med kvalificerade projektledningsuppdrag under flera år.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet, gärna som ledare, inom främst utbildningssektorn och/eller har erfarenhet av att leda större projekt/processer i utbildningsmiljöer.  

Då vi är en internationell aktör är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Lars Lingman, Enhetschef Livslångt Lärande, 0734-17 2005. Sista ansökningsdag är den 16 augusti. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61 and Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Göteborg, Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Lars Lingman
0734-17 2005

Referensnummer

2020/176

Sista ansökningsdag

2020-08-16

Skicka in din ansökan