Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Senior Projektledare inom självkörande fordon

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av självkörande fordon? Då kan du vara personen vi söker!

AstaZero är en världsledande testbana för utveckling av självkörande fordon, aktiva säkerhetssystem och avancerande förarstödssystem bland mycket annat, och ägs gemensamt av RISE och Chalmers. För att fortsätta vara världsledande behöver AstaZero utvecklas kontinuerligt. Som projektledare för kritiska projekt på AstaZero är du att drivande i att både fylla på portföljen med projekt men också för att leda dem, där uppgiften är att förbereda AstaZero inför framtiden. Din insats gör skillnad för hela branschen och ditt arbete bidrar i förlängningen till att rädda liv.

Om rollen
Du ansvarar för att identifiera nya projektmöjligheter och leda forsknings- och uppdragsprojekt. Som projektledare arbetar du med affärsutveckling och kundprojekt som ligger i linje med de behov vi själva ser, men självklart även behov som våra kunder och industripartners ser framöver. Arbetet sker i samarbete med industrin, akademin och institut runt om i Sverige, men även internationellt.

I ditt ansvarsområde ingår att:

  • Leda, driva och arbeta i verksamhetskritiska projekt
  • Styra och rapportera projekten efter tid, teknik, kostnad och alla andra klassiska element inom projektledning, beskrivet i RPM, RISE Projekt Modell
  • Ansöka om medel för finansiering av projekt, t.ex. hos myndigheter
  • Nätverkande, aktiv kundbearbetning, deltagande i konferenser, workshops mm
  • Marknadsföra projekt, projektidéer och AstaZero som helhet mot kunder, partners, myndigheter och andra organisationer
  • Delta i arbetsgrupper inom t.ex. standardisering och provmetodsutveckling

AstaZero har verksamhet både på Lindholmen i Göteborg och på testområdet nära Sandhult, utanför Borås. Tjänsten är placerad i Göteborg men ofta kommer arbetstid också att tillbringas på provbanan i Borås, i genomsnitt ca två dagar i veckan. Du behöver ha tillgång till bil för att kunna ta dig till och från banan. Resor ingår som ett naturligt inslag i tjänsten, både inom Europa och utanför. 

Vem är du?
Du leder och driver självständigt dina arbetsuppgifter med tempo och hög energi. Du drivs av att uppnå goda resultat, oavsett om det gäller en projektansökan, ett komplext projekt eller att vinna en kund. Du är hela tiden medveten om vilken kvalitets- eller noggrannhetsnivå du behöver i arbetet för att nå framgång och balanserar dessa för maximal hastighet. Uppgifterna löses i komplexa miljöer med många inblandade parter, och du är duktig på att lyckas med ditt arbete i en sådan omgivning. I ditt arbete utgår du från AstaZeros målbild, men även de målbilder som ditt team och våra samarbetspartners har.

Du har en akademisk examen, gärna civilingenjör inom relevant område, och du har erfarenhet av leda komplexa projekt inom FoU. Du är affärsinriktad och har mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift, både i svenska och engelska. Detta kan komma till uttryck genom proaktiva kundkontakter, att skriva ansökningar till forskningsfinansiärer samt hålla seminarier och kurser.

För att lyckas i rollen behöver du ha god förståelse för teknik i system och förmågan att sätta den i ett kommersiellt sammanhang samtidigt som du kan hantera många olika parallella projekt. Mångårig erfarenhet av fordonsindustrin från projektledarroller eller chefspositioner är en nödvändighet. Eftersom vi ofta verkar i internationella konsortier är utlandserfarenhet meriterande. Då dina projekt har som mål att bidra till att utveckla AstaZeros verksamhet och affär så är affärsrelaterad erfarenhet och ett utvecklat kontaktnät inom branschen meriterande.

AstaZero är ett litet företag som växer, där man behöver vara beredd att hugga i. Det är därför viktigt att du vill arbeta som en i teamet där alla aktivt bidrar och ställer upp för varandra. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. B-körkort är ett krav.

Är vi rätt för varandra?
På AstaZero gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen att kontakta Peter Janevik, VD, AstaZero, +46 10 516 61 43. Sista ansökningsdag är den 9 mars 2021. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Vår fackliga representant är Henrik Biswanger, SACO, 010 516 61 57. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling

Senior projektledare, AstaZero, göra skillnad

Om jobbet

Ort

Göteborg och Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Peter Janevik
+46 10 516 61 43

Referensnummer

2021/81

Sista ansökningsdag

2021-03-09

Skicka in din ansökan