Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Senior processledare inom stadsutveckling

Vill du spela en avgörande roll i arbetet med att göra städer klimatneutrala både i Sverige och internationellt? Lockas du av att vara en del av spännande initiativ som det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities och EUs missionsplattform NetZeroCities? Har du tidigare erfarenhet av att driva stora utvecklingsprojekt och är en skicklig nätverksbyggare? Då kan detta vara tjänsten för dig.

Om oss
Inom division Samhällsbyggnad på RISE bygger vi tillsammans med våra kunder det hållbara samhället genom omställning till resurseffektivitet, klimatneutralitet och en robust infrastruktur. Avdelningen energi och resursers fem enheter arbetar inom energi- och resursområdet med tillämpad forskning, kunskapsöverföring, strategier och beslutsunderlag samt utvärdering och provning av ny teknik i våra testbäddar.

Enheten Stadens energiomställning är en nystartad enhet och består av forskare och projektledare med fokus på energisystemen i staden/stadsdelen, samspel mellan olika tekniker för effektiva energisystem, sektorskoppling, energigemenskaper och proptech. Verksamheten arbetar dels med direktuppdrag för privata och offentliga aktörer och bedriver dels forskning inom området.

Vi blir nu en viktig aktör i det strategiska innovations programmet Viable Cities med fokus på omställningen till klimatneutrala och hållbara städer. Läs mer om Viable Cities här.

Om rollen
I denna nyckelroll på RISE kommer du att spela en avgörande roll i arbetet med att göra städer klimatneutrala både i Sverige och internationellt. Du kommer att vara en del av spännande initiativ som det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities och EUs missionsplattform NetZeroCities.

Din roll är att stödja och utveckla samarbeten för att hjälpa städer på deras resa mot klimatneutralitet. Du kommer att fungera som en katalysator för att ta bort hinder som till exempel policy- och lagstiftningshinder, och bygga långsiktiga partnerskap för policy-innovation, uppskalning och innovationsledning. Detta arbete kommer att kräva ett nära samarbete med partners på lokal, regional, nationell och EU-nivå.

Som senior processledare på RISE kommer du att ha stor frihet att initiera och driva stora projekt samt processer, vilket ger dig möjlighet att påverka riktningen för ditt arbete. Du kommer att samarbeta med kollegor på RISE och partners både i Sverige och internationellt, och kommer att coacha och involvera projektmedlemmar för att säkerställa kundnytta och tydliga resultat.

Tjänsten ger dig möjlighet att sammanföra olika domänområden för att främja innovation och stärka forskningen på RISE. Du kommer även bidra till vår test- och demoverksamhet och att öka vårt kommersiella fokus. Denna roll ger dig möjligheten att arbeta för en organisation som spelar en avgörande roll i omställningen till klimatneutrala städer, och att vara en del av spännande och innovativa projekt på både nationell och internationell nivå.

Placeringsort för tjänsten är: Stockholm, Umeå, Göteborg eller Lund.

Observera att denna tjänst kan innebära att en säkerhetsprövning krävs, antingen senare i process eller i framtiden.

Vem är du?
Som senior processledare är du en viktig kraft i RISEs arbete för en hållbar framtid. För att lyckas i rollen bör du ha tidigare erfarenhet av att driva stora utvecklingsprojekt och processer. Du har en imponerande förmåga att bygga, utveckla och förvalta konsortier, nätverk och samverkansplattformar, och du har redan ett starkt nätverk som du kan använda dig av i rollen. Du har en för enheten relevant universitetsutbildning eller motsvarande, samt obehindrad svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är också meriterande om du har erfarenhet av flernivåstyrning inom det offentliga, från lokal till europeisk nivå. Vidare är det meriterande om du har tidigare ledarerfarenhet och om du har lett forsknings- och/eller utvecklingsprojekt, inom t.ex. Horizon-programmet. För att lyckas i denna roll är det också viktigt att du är affärsmässig och har förmågan att bygga förtroende hos både kunder och medarbetare. Som en lagspelare med stark samarbetsförmåga kommer du att trivas i denna roll och kunna leverera högkvalitativa resultat.

Ditt passionerade intresse för olika domänområden och hur de kan samarbeta för att främja innovation, stärka forskningen och vår test- och demoverksamhet, samt öka vårt kommersiella fokus, är också en viktig faktor för att trivas i rollen och lyckas. Du kommer att ha möjlighet att använda din expertis och engagemang för att hjälpa RISE att fortsätta vara en ledande kraft i hållbar utveckling och förbättra världen vi lever i.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Vid frågor kontakta rekryterande chef Jonas Da Silva Larsson Enhetschef, Stadens energiomställning, +46 73 022 72 84. Sista ansökningsdag är 31 mars, 2023. Urval och intervjuer sker löpande.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Klimatneutrala städer, Innovationsprogram, Viable Cities, NetZeroCities, innovationsledning, Utvecklingsprojekt, Policy

Om jobbet

Ort

Stockholm, Umeå, Göteborg, Lund.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Affärsutveckling - tex strateger/analytiker

Kontaktperson

Jonas Da Silva Larsson
+46730227284

Referensnummer

2023/140

Sista ansökningsdag

2023-03-31

Skicka in din ansökan