Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Senior forskare – organisatoriska faktorer inom cybersäkerhet

Är du en forskare som brinner för att göra samhället mer hållbart? Vill du bidra till att lösa framtida cybersäkerhetsutmaningar och möjliggöra nya, säkra digitala lösningar för industri, samhälle och den uppkopplade individen? Då är du kanske vår nästa medarbetare!

Vi söker en senior forskare, gärna med industriell erfarenhet, för att utveckla kunskap och metoder som hjälper oss att förstå framtida utmaningar inom cybersäkerhet och hur dessa ska adresseras. Tonvikten ligger på organisatoriska aspekter av cybersäkerhet och applikationsområdet vi främst arbetar inom är mobilitet och transportsystem. Placering för tjänsten är i Göteborg, vid enheten Digital Innovation.

På avdelningen Mobility and Systems jobbar vi med tillämpad forskning inom hållbara transporter och kringliggande domäner. I omställningen till ökad digitalisering, automation och elektrifiering behöver vi fånga, förstå och förklara komplexa samband mellan aktörer, system och processer. En förutsättning för att skapa ett säkert digitaliserat samhälle är förståelse för hur hotbilden mot digitala system ser ut, samt en drivkraft att göra det säkrare.

Om rollen
Du kommer att utforma, utföra och leda forskningsprojekt i nära samarbete med andra forskare från våra tvärvetenskapliga team. Vårt arbetssätt är empiriskt. Studierna bedrivs i nära samarbete med företag och offentliga aktörer för att kunna förstå nya utmaningar, föreslå nya lösningar och observera deras effekter.

Vår portfölj av cybersäkerhetsprojekt är mångsidig – vi arbetar med allt från självlärande system för intrångsdetektering, till hur företag kan samarbeta med etiska hackers för att öka kunskapen om svagheter i den egna produkter. Dina kollegor har bakgrund inom informationssystem, affärsmodellering, organisationsteori, AI, juridik, filosofi och mycket mer. Våra tvärvetenskapliga team och vår forskningsmetodiska mångfald är våra största styrkor. Med hjälp av dem tar vi oss an och hittar lösningar till komplexa samhällsproblem. 

Dina insatser kommer att bestå av empiriska studier fokuserade på organisatoriska faktorer knutna till cybersäkerhet inom mobilitet, transportsystem och kringliggande domäner. Dessa syftar till att bidra till nya lösningar som tillåter säker digitalisering för svenskt samhälle och industri.

Vem är du?
Vi söker dig som brinner för att med ökad nivå av cybersäkerhet hålla vårt samhälle motståndskraftigt, våra medborgare säkra och svenska företag konkurrenskraftiga. Du gillar att arbeta i team och vill utveckla din förmåga att förstå och forska på komplexa samhällsutmaningar. Dina resultat delar du gärna genom publikationer och presentationer för att bidra till både forskning och direkt till de som kan ha nytta av dem. Du vill göra världen till en bättre plats!

Vi ser gärna att du har någon eller flera av dessa egenskaper:

  • Generell forskarkompetens inom ämnen relaterade till IT-säkerhet
  • Yrkeserfarenhet inom IT-säkerhetsbranschen
  • Erfarenhet av att ansöka om forskningsfinansiering
  • God förmåga att planera eget arbete
  • God förmåga att arbeta i team
  • God förmåga att förmedla resultat i tal och skrift, på svenska och engelska

Samt ett intresse av att:

  • Driva ansökningsarbete mot olika forskningsfinansiärer genom att ta fram intressanta problem, delta i/samla ihop konsortier, och skriva ansökningen
  • Delta i tvärvetenskapliga projekt skapade för att lösa komplexa utmaningar

Är vi rätt för varandra?
På avdelningen Mobilitet och System är vi ungefär 50/50 män och kvinnor och vi har en lång tradition av att arbeta med de globala hållbarhetsmålen. Våra projekt rör allt ifrån självkörande fordon, trådlös laddning av elfordon, fjärrstyrning av fordon, till hur digital innovation för framtidens hållbara lösningar kan organiseras och hur uppkopplad digitaliserad logistik kan möjliggöras. Vi har kul ihop och söker dig som vill vara med och påverka en arbetsplats under utveckling där stort fokus ligger på respekt för individer och kreativ samverkan mellan olika kompetenser för att skapa innovationer och samhällsnytta. Vi blandar individer med forskningsbakgrund med individer som har gedigen yrkeserfarenhet. Inom RISE har du en unik möjlighet att på ett väldigt konkret sätt påverka vår framtid.

Välkommen med din ansökan!
Om detta låter intressant och du har fler frågor, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Hjalmarsson Jordanius, Forskningsledare Digital Innovation, 070 75 67 870. Sista ansökningsdag är den 21 juni 2020.

Om jobbet

Ort

Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Anders Hjalmarsson Jordanius
070 75 67 870

Referensnummer

2020/127

Sista ansökningsdag

2020-06-21

Skicka in din ansökan