Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Senior forskare inom språkteknologi

Vill du vara med och bygga ett visionärt forskningsprogram inom språkteknologi på RISE? Vill du bli en nyckelspelare i forskningen som förändrar hur vi kommunicerar och interagerar med teknologi? Då kan du vara den person vi söker!

Om oss
Enheten för intelligenta system vid RISE bedriver språkteknologisk forskning inom ramen för RISE Center för tillämpad AI. Vi har ett stort fokus på att bygga, förbättra, vidareutveckla och validera språkmodeller som är specifikt anpassade för svenska och andra skandinaviska språk. Vi är hängivna att utveckla resurseffektiva metoder inom språkteknologi (NLP) och artificiell intelligens (AI) i allmänhet. Dessutom har vi en stark inriktning på flerspråkiga modeller och tillämpningar, vilket innebär att vi strävar efter att skapa lösningar som fungerar effektivt för flera olika språk.

Om rollen
Din roll som senior forskare kommer vara att bedriva forskning i samarbete med andra forskare inom enheten, att bidra till att säkra forskningsfinansiering (både internt och externt) samt att vara mentor för juniora forskare på enheten.

Som en del av enheten för Intelligenta system kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att innefatta att leda och samordna forskningsprojekt inom enheten. Du kommer också att vara ansvarig för att söka forskningsanslag, både genom öppna utlysningar och direktuppdrag från industrin. En viktig del av rollen kommer att vara som mentor för juniora forskare och att stödja deras professionella utveckling.

Utöver det får du möjlighet att engagera dig i interna och externa nätverk för att främja samarbete och kunskapsutbyte. Du kommer att genomföra forskning och presentera dina resultat i vetenskapliga publikationer för att bidra till kunskapsbasen inom området. Hos oss är det också viktigt att tillämpa forskningsresultaten i samverkan med olika aktörer för att främja innovation och utveckling inom språkteknologi och artificiell intelligens.

Vem är du?
Som senior forskare inom språkteknologi har du en doktorsexamen inom ett relevant område och några års erfarenhet från postdoktoral forskning. Du brinner för forskning och har hög intellektuell och teknisk standard och trivs med att samarbeta med andra forskare för att bryta ny mark och lösa problem. Du är öppen för nya utmaningar och glad att vara en del av en hybrid forskningsorganisation som kopplar samman akademi och industri. Du har ett etablerat nätverk inom akademi eller industri.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE uppskattar vi olikheter, och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö. Vi är en hybrid forskningsorganisation som kopplar samman akademi, industri och offentlig sektor, och vi är passionerade problemlösare som arbetar med några av de viktigaste och mest intressanta problemen i världen. På RISE kommer du att arbeta i en stimulerande miljö som ger möjligheter till både professionell och personlig utveckling. Välkommen till Sveriges nationella forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Välkommen att kontakta Fatemeh Rahimian, +46 10 228 43 75. Sista ansökningsdag är den 8 oktober, 2023. Intervjuer kommer att ske under ansökningstiden.

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Om jobbet

Ort

Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Fatemeh Rahimian
+46102284375

Referensnummer

2023/449

Sista ansökningsdag

2023-10-08

Skicka in din ansökan