Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Senior forskare – AI/maskininlärning och nätverk

Vill du utveckla framtidens smarta nätverk med avancerad AI tillsammans med oss? Har du en passion for smarta nätverk och kan designa och utveckla framtidens nätverk och automatiserad drift och konfiguration av nätverk med hjälp av AI och ML teknologi?Då kan du vara personen vi söker!

Vår enhet Uppkopplad intelligens växer och vi vill utöka vårt team i Kista. I vår verksamhet i Kista finns en stor del av avdelningen för Datavetenskap där vår enhet ingår. Vi driver både forskningsprojekt med hög akademisk kvalitet på både internationell och nationell nivå. Några av våra projekt är också i nära samarbete med industrin. Vår enhet jobbar främst med inbyggda system och smarta nätverk där vi har samarbeten med parter från telekom, IoT-teknik och samhälle (t ex kommuner). Som forskare i vårt team får du möjligheten att arbeta i ett växande företag med stora utvecklingsmöjligheter. Du blir en viktig lagspelare i ett engagerat team med hög kompetens och du kommer att kunna samarbeta både inom teamet och med andra avdelningar på RISE såväl som med våra externa partners. Vi har en stark anknytning till den akademiska världen inklusive KTH och Uppsala Universitet.

Om rollen
I din roll som forskare inom AI och smarta nätverk kommer du främst att arbeta i Kista. Våra projekt har stor variation men är fokuserade inom trådlösa nätverk, inbyggda system, samt automatisk hantering av nätverk. I din roll har du dessutom kontakt med våra projektpartners, och vi tror att du ser fram emot att vara vår ledande forskare och expert inom projekten. Dina viktigaste arbetsuppgifter är främst att:

  • Leda och delta i forskningsprojekt
  • Delta i att definiera forskningsaktiviteter
  • Arbetet med forskningsförslag av hög kvalitet med interna och externa partner
  • Publicera högkvalitativa forskningsresultat i ledande publikationsplatser
  • Handledare studenter både på doktorand- och MSc-nivå

Vem är du?
Som forskare hos oss tror vi att du är en lösningsorienterad person som drivs av att ta dig an nya utmaningar. Då rollen innebär daglig kontakt med kunder och andra intressenter tror vi att du trivs i sociala sammanhang och är serviceinriktad med ett uttalat kundfokus. Genom ditt strukturerade och självständiga arbetssätt kommer du till din rätt i en miljö som inte alltid är statisk.

Du har erfarenhet av att leda och delta i forskningsprojekt inom området artificiell intelligens eller nätverkande och helst i skärningspunkten mellan de två. Och ytterligare intresse eller meritlista i Sakernas Internet och 5G-nät är ett plus – gärna även kring automatisering av nätverksdrift. Du har en meritlista i att förvärva projektbidrag på både nationell och internationell nivå. Du har deltagit i ledande roller i internationella eller nationella projekt. 

Du har relevant forskarutbildning från universitet eller motsvarande, gärna med fokus på trådlösa nätverk och 5G, artificiell intelligens / maskininlärning. Det är meriterande om du har erfarenhet av utveckling inom C eller C++ för inbyggda system och även erfarenhet av Linux eller liknande operativsystem. Det är också en stor fördel om du har erfarenhet av WiFi, 5G-nätverk, programvara definierade nätverk, etc. Eftersom våra partners är både i och utanför Sverige ser vi att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.

Är vi rätt för varandra?
Vår forskningsenhet, Uppkopplad intelligens, växer och vi vill utöka vårt team i Kista. Därför söker vi nu dig som är forskare med ett stort intresse av både forskning och praktisk tillämpning av nästa generations AI-baserade smarta nätverk och som är redo för din nästa utmaning.

Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden.

Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Joakim Eriksson, Senior forskare och enhetschef Uppkopplad Intelligens, 070-3213841. Sista ansökningsdag är 1 juli 2021. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Jonas Söderberg, Saco, +46 70 666 15 87 and Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Kista, Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Joakim Eriksson
070-3213841

Referensnummer

2021/262

Sista ansökningsdag

2021-07-01

Skicka in din ansökan