Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

RISE Energi och Cirkulär Ekonomi söker affärsdriven mätingenjör

RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 700 medarbetare driver och stödjer alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för att framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se

Digitalisering, växthuseffekt, hållbarhet, knivskarp internationell konkurrens är exempel på utmaningar som Sverige och svensk industri står inför. RISE är med och bidrar till lösningar på dessa utmaningar genom att skapa forsknings-, innovations- och utvecklingsprojekt i samverkan med andra aktörer.

Hos RISE kommer du arbeta i en mycket stimulerande miljö med kompetenta och trevliga kollegor som brinner för att göra skillnad och genom dina insatser bidra till samhällsnytta. Du kommer att ha stor frihet att styra ditt eget arbete och få tillgång till ett stort kontaktnät både i Sverige och internationellt. Tjänsten innebär resor då du genom din medverkan i projekt och i dina mätuppdrag kommer att besöka kunder och samarbetspartners runt om i Sverige och Europa.

Inom enheten arbetar vi både med utveckling och utvärdering och kvalitetssäkring av system, teknik och produkter och processer som på olika sätt ökar hållbarheten i energisystemet. Våra kunder och samarbetspartners är exempelvis energibolag, entreprenörer, tillverkare, kommuner, men även myndigheter och konsulter. Enheten har högteknisk kompetens vad gäller verksamhet i labb, fält, och kvalitetssäkring.

Din roll
Inspireras du av att arbeta med tillämpad forskning, utförande av ingenjörstjänster samt utveckling av mätsystem och metoder för nationella och internationella kunder? Brinner du för området förnybar/återvunnen energi från biomassa, avfall och biogas med en vilja att din kompetens ska göra nytta för Sverige? Då är det här rätt utmaning för dig! I rollen som mätingenjör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bestå av:

  • Genomföra mättjänster till våra nationella och internationella kunder, från införsäljning till genomförande och rapportering
  • Tillsammans med dina kollegor utveckla och underhålla våra mätutrustning och metoder
  • Delta i effektiviserings- och automationsarbete av våra mättjänster
  • Ansöka om och delta i forsknings- och utvecklingsprojekt

Till din hjälp på RISE finns en innovationsinfrastruktur bestående av kollegornas kompetens inom i stort sett alla upptänkliga teknikområden - men även andra områden såsom innovation och beteendevetenskap, lab, test- och demomiljöer samt processer.

Din profil
Vi söker dig som har en ingenjörsexamen inom teknik, miljö eller kemi samt minst 5 års erfarenhet från produktionsanläggningar inom energi, industri eller på annat sätt skaffat dig kunskap och förståelse för industriella processer och flöden.

Har du specifik erfarenhet av mätteknik på gasflöden i processer är det meriterande.

Stor vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper där en stark egen drivkraft att utveckla både dig själv och ditt område är ett krav. För att lyckas i rollen behöver du även ha lätt för att kommunicera och samarbeta med andra samtidigt som du har en förmåga att arbeta på egen hand. Vidare kan du växla mellan helhets- och detaljperspektiv och du kan snabbt sätta dig in i nya eller angränsande områden. Tjänsten erbjuder stora möjligheter att utvecklas professionellt och att vara delaktig i utveckling av nya tjänster och metoder både internt och externt. Den omfattar också uppgifter med tekniskt utvecklingsarbete och projektledning. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Tjänstens placering kommer i första hand att vara i Borås, men Göteborg kan även diskuteras.

Resor inom och utanför Sverige är en naturlig del av tjänsten.


Kontaktperson
Låter detta spännande och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Gruppchef Anna Sager 010-516 58 37 eller Inge Johansson 010-516 58 64.

Vi vill gärna ha din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande, dock senast den 31:a januari 2019.

Våra fackliga representanter är Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.

Mätingenjör, ingenjör, teknik, miljö, kemi, gasflöden, RISE, Borås, Göteborg

Sammanfattning

Ort

Borås, Göteborg

Region

Västra Götalands län

Land

SE

Kategori

Engineering, Science

Anställningsform

Heltid

Skicka in din ansökan