Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Provningsingenjör till Vibrations- och klimatlabb

Elektrifieringen av samhället går just nu i rasande fart, och i det arbetet är professionella tester en avgörande pusselbit. Vill du utföra hållbar batteriprovning i säkra och moderna testmiljöer? Har du ett stort teknikintresse och redo för nästa steg i din karriär? Då har vi på RISE tjänsten för dig!

Om oss
RISE avdelning Elektrifiering och pålitlighet stödjer utvecklingen av hållbara transportsystem och liknande industriella produkter med fokus på säkerhet, elektrifiering och automatisering. Vi bygger nu ett helt världsunikt labb för säkerhetskritisk provning av batterier.

Du kommer tillhöra enheten Miljötålighet där vi arbetar med hela produktkedjan från forskning och utveckling, till provning och certifiering. I labben testar vi elektronik mot tuffa mekaniska och klimatiska påfrestningar. I våra projekt samverkar vi med interna och externa partners för att skapa säkra och tillförlitliga elektronikkonstruktioner inom t.ex. fordon och transport, marin, telekom och försvarsindustri. Batteri och vätgasteknik i nya drivlinor och energisystem är också viktiga områden.

Om rollen
Du kommer att arbeta med provning i våra vibrations- och klimatlabb. Ofta är kunden med vid provning och du är en ambassadör för företaget och vårdar och utvecklar kundrelationer. Efter prov utvärderar du mätdata och sammanfattar resultat i tekniska rapporter.

I arbetet ingår att delta i utveckling av testmetoder och utrustning. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö med möjligheter för både professionell och personlig utveckling, tillsammans med ett gott gäng av testingenjörer, tekniker och projektledare där samarbete och prestigelöshet värderas högt. Uppdragen varierar beroende på vilken produkt som ska provas och medför nya utmaningar varje vecka. Etableringen av labbet för säkerhetskritisk provning påverkar också din roll, ditt bidrag är viktigt i arbetet med uppbyggnad av verksamheten och metodutveckling. I den här rollen kommer du arbeta både på labbet för säkerhetskritisk provning och i vår nuvarande labbmiljö. Placeringsort är Borås.

Vem är du?
Vi söker dig som troligtvis har en teknisk utbildning inom maskinteknik, elektroteknik, mekanik eller motsvarande erfarenhet. Erfarenhet av provning och testning är meriterande, liksom erfarenhet av arbete med mätteknisk utrustning via mjukvara. Du har ett stort tekniskt intresse och det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete med batteritestning.

Du är van att arbeta självständigt och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Vidare är du noggrann, strukturerad och har förmågan att planera och genomföra arbetet enligt givna tidsramar. Du är utåtriktad, van att arbeta i team och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer med kollegor och kunder. Det är krav på flytande svenska i tal och skrift och du har också goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.

Det är ett plus om du även har erfarenhet av något av detta:

  • Batterier, lithiumteknologi
  • Vibrationsprovning
  • Klimat/temperaturprovning
  • Ackrediterad provning (ISO 17025)
  • Riggning av prov i lab

Välkommen med din ansökan!
Låter detta som en spännande möjlighet som du vill veta mer om är du välkommen att kontakta rekryterande chef Christian Hafström, +46 10 516 53 33. Sista ansökningsdag är den 11e oktober och urval och intervjuer sker löpande under och efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Lennart Christian Hafström
+46738006096

Referensnummer

2023/469

Sista ansökningsdag

2023-10-11

Skicka in din ansökan