Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Provningsingenjör till RISE

Brinner du för Elektronik och fordonsteknik? Drivs du av att få testa nya produkter innan de har kommit ut på marknaden? Är du kundfokuserad och gillar att arbeta nära kund? Trivs du i sociala sammanhang och gillar nya utmaningar? Då kan du vara den person vi söker!

Enheten EMC-Fordon inom Fordon och Automatisering expanderar och söker nu en provningsingenjör till Borås för förstärkning av enheten.

Om oss
RISE arbetar bland annat med elektronik för säkerhet, tillförlitlighet och krävande miljöer. Vi arbetar med hela utvecklingskedjan från forskning och utveckling, till slutprovning och certifiering. Ett av världens största laboratoriekomplex för fordons-EMC tester finns i Borås. Här arbetar vi tillsammans med våra kunder från industrin för att få fram pålitliga och störsäkra elektronikkonstruktioner för fordon, försvarssystem och industri.

Hos oss kommer du få möjlighet att arbeta i ett växande företag där det händer mycket. Du kommer att bli en viktig spelare i ett härligt gäng med hög kompetens som arbetar i nära samarbete med våra kunder. Avdelningen investerar just nu i ett ytterligare fordonskomponentlabb, som ihop med våra existerande fordonslabb, ger oss en anläggning i absolut världsklass inom vårt område.

Om rollen
Provningsingenjörsgruppens mål är att erbjuda våra kunder spetskompetens inom fordons EMC- provning, försvarssystem samt konsultation mot de flesta vanligt förekommande standarder inom dessa områden.

I rollen som provningsingenjör kommer du främst att få arbeta med provning i våra fordonskomponent EMC-labb. Men även projektledning, on-sitemätningar och utrednings-analyskonsulting förekommer beroende på dina bakgrundserfarenheter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter beroende på bakgrundserfarenheter kommer bland annat att bestå av:

 • Förbereda, leda, genomföra, analysera och rapportera prov
 • Projektleda åt kunden
 • Ta fram offerter till kund för kommande provning
 • Delta i utveckling av testmetoder och testutrustning
 • Delta i on-sitemätningar hos kund, resor inom Sverige
 • Analys och utredningsuppdrag - självständigt eller i team beroende på kompetensbehov
 • Support till vår forskningssida i mätningar och/eller uppdrag
 • Service och underhåll av våra labb och mätresurser.
 • Daglig kundkontakt där du är organisationens ansikte utåt

Provningsuppdragen har stor variation beroende på vilken produkt som skall provas och certifieras, vilket medför nya spännande utmaningar varje vecka. Du kommer använda en mängd olika mätinstrument som krävs för vår verksamhet, vilket innebär att praktisk erfarenhet av olika mätinstrument är meriterande. Du kommer att arbeta direkt mot våra kunder som består mestadels av svenska tillverkare och representanter.

Vem är du?
För att trivas hos oss tror vi att du är en driven och lösningsorienterad person som drivs av utmaningen i nya uppgifter. Du trivs i sociala sammanhang och är serviceinriktad med ett uttalat kundfokus. Du arbetar självständigt och strukturerat och kommer till din rätt i en föränderlig miljö.

Du är högskoleingenjör eller har någon form av utbildning från högskola eller motsvarande, helst med inriktning mot elektronik. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom något/några av följande områden:

 • EMC-test
 • Elektronikkonstruktion och/eller verifiering
 • Fordonsutveckling
 • Spektral miljö
 • Militära system

Vi är även öppna för nyutexaminerade ingenjörer som har rätt utbildningsbakgrund, härliga ambitioner och stort driv.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du behöver vara svensk medborgare och behöver genomgå en säkerhetsprövning eftersom vi ibland har säkerhetsklassade uppdrag. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Krister Kilbrandt, Enhetschef EMC-Fordon, 010-516 55 81. Sista ansökningsdag är den 22 Maj 2022. Intervjuer kommer att ske löpande under och efter ansökningsperioden.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling

RISE, Elektronik, EMC, Borås, Provningsingenjör, Fordonsprovning, Ingenjör 

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Krister Kilbrandt
010-5165581

Referensnummer

2022/272

Sista ansökningsdag

2022-05-22

Skicka in din ansökan