Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Provningsingenjör inom dammexplosioner

Vill du vara med och öka brandsäkerheten i Europa? Vill du hjälpa svensk industri att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft, såväl nationellt som internationellt? Är du noggrann och gillar problemlösning? Är du en lagspelare som gärna ställer upp för dina kollegor?

Låter det som du? Då är vi kanske din framtida arbetsgivare! Vi är ett gott gäng med tekniker och projektledare/provningsingenjörer med högt till tak där noggrannhet, samarbete och prestigelöshet värderas högt. Vi söker nu en provningsingenjör inom brandteknik till RISE i Borås.

Om oss
Enheterna Branddynamik (Materiallabb och Mellanskalelabb), som du kommer vara en del av, består idag av ca 25 medarbetare. Vi arbetare primärt med standardiserad brandprovning där vi testar och utvärderar exempelvis byggprodukter, kablar, material till fordon, tåg och marina applikationer. Vi utför även dammexplosionstester och det är där vi nu vill stärka upp kompetensen när vår nuvarande provningsingenjör går vidare till andra arbetsuppgifter. Med tiden kommer även andra provningsområden att läggas till din tjänst.

Om rollen
Arbetsuppgifterna består primärt av att leda uppdrag gällande dammexplosioner. Detta görs tillsammans med tekniker ute i labben som oftast är de som rent praktisk utför testerna. RISE har i dagsläget totalt sex stycken utrustningar för att undersöka olika explosionsparametrar, se Dammexplosionsprovning | RISE. I rollen som provningsingenjör kommer du bland annat:

  • Förbereda, leda, analysera och rapportera prov. I början förväntar vi oss också att du lär dig utföra provning rent praktiskt tillsammans med tekniker för att få bättre förståelse för utrustningen och området.
  • Ge rådgivning och guida kunder, samt offerera provning
  • Delta i service, underhåll och kalibrering av provningsutrustning
  • Utveckla och effektivisera provningsrutiner
  • Analys och utredningsuppdrag - självständigt eller i team beroende på kompetensbehov
  • Delta i standardiseringsarbete

Arbetet innebär mycket kundkontakt, interna kontakter inom RISE samt ett nära samarbete med våra tekniker i provningslabbet.

Vem är du?
För att trivas i rollen som provningsingenjör ska du ha hög arbetsmoral, vara noggrann och ordningsam. Du ska kunna jobba självständigt, effektivt och planera din tid. Inledningsvis kommer tjänsten innebära att du måste läsa in dig på ämnet och aktuella standarder. Du bör därför ha dokumenterad erfarenhet av att utveckla områden och bygga upp kompetens för egen del eller i gruppen du arbetar genom att ta fram tydliga instruktioner. Du vill bygga kundkontakter och är utvecklingsbenägen, klarar att hantera flera uppgifter samtidigt, flexibel såväl som beslutsam och strukturerad.

Du kan arbeta både självständigt och i team tillsammans med andra. Vi tror att du är högskoleingenjör, civilingenjör eller motsvarande. Du har en viss vana vid provning enligt standarder samt rapportering av resultat. Erfarenhet inom riskområdet eller kunskaper om Atex är meriterande. Möjlighet att resa i Sverige och internationellt är ett krav och du ska kunna köra bil (B körkort). Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Ida Larsson, Enhetschef Branddynamik-Materiallabb, 010-516 53 67. Sista ansökningsdag är den 31 oktober 2021. Intervjuer kommer att ske löpande under och efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis 010-516 62 21 och Linda Ikatti, 010-516 51 61

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Ida Larsson
010-516 53 67

Referensnummer

2021/486

Sista ansökningsdag

2021-10-31

Skicka in din ansökan