Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Projektledare/utvecklingsingenjör inom avdelning uppkopplad intelligens

Vill du utveckla framtidens ultra-lågförbrukande Internet of Things system och radiomekanismer för trådlösa sensorer med oss? Brinner du för forskning och utveckling inom IoT och ultra lågenergisystem och är duktig på att designa, implementera och utvärdera avancerade trådlösa IoT system?

Då kan du vara personen vi söker!

Vår enhet uppkopplad intelligens växer och vi vill utöka vårt team i Kista. Därför söker vi nu dig som är både projektledare och har hög teknisk kompetens samt stort intresse av både forskning och praktisk tillämpning av trådlösa IoT system och som är redo för din nästa utmaning.

I vår verksamhet i Kista finns en stor del av RISE ICT forskning med bl a avdelningen för Datavetenskap där vår enhet ingår. Vi driver både forskningsprojekt med hög akademisk kvalitet och mer tillämpade projekt direkt med industrin. Vår enhet har jobbar främst med inbyggda system och smarta nätverk där vi har samarbeten med parter från telekom, IoT-teknik och samhälle (t ex kommuner). Som del i vårt team får du möjligheten att arbeta i ett växande företag med stora utvecklingsmöjligheter. Du blir en viktig lagspelare i ett engagerat gäng med hög kompetens och som värdesätter att arbeta i nära samarbete, både inom teamet och med andra avdelningar på RISE samt våra externa partners.

Om rollen
I din roll som projektledare inom lågenergiförbrukande IoT system kommer du främst att arbeta i Kista. Våra projekt har stor variation men är fokuserade inom trådlösa nätverk och inbyggda system. I din roll har du dessutom kontakt med våra projektpartners, och vi tror att du ser fram emot att vara ledande projekt och även bidra tekniskt inom projekten. Dina viktigaste arbetsuppgifter är främst att:

  • Delta i forskning och utveckling i projekten
  • Leda, genomföra, analysera och rapportera forskningsexperiment inom projekten
  • Arbeta med anslagsansökningar tillsammans med kollegor och externa parter
  • Leda team i projektform
  • Delta i skrivandet av vetenskapliga publikationer
  • Handleda exjobbare och i framtiden doktorander

Vem är du?
Som en i teamet hos oss tror vi att du är en lösningsorienterad person som drivs av att ta dig an nya utmaningar. Då rollen innebär daglig kontakt med kunder och andra intressenter tror vi att du trivs i sociala sammanhang och är serviceinriktad med ett uttalat kundfokus. Genom ditt strukturerade och självständiga arbetssätt kommer du till din rätt i en miljö som inte alltid är statisk.

Du har relevant utbildning från universitet eller motsvarande, gärna med inriktning mot trådlösa inbyggda system och avancerade lågenergi radiomekanismer. Det är meriterande om du har erfarenhet av utveckling i C eller C++ för inbyggda system och även erfarenhet av Contiki eller liknande operativsystem. Det är även en stor fördel om du har erfarenhet av 802.15.4, 6LoWPAN, Bluetooth, WiFi, osv. Då våra samarbetspartners både finns i och utanför Sverige är ser vi att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden.

Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Joakim Eriksson, Senior forskare och enhetschef Uppkopplad Intelligens, Tel 070-3213841. Sista ansökningsdag är den 6 juli 2020. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Vår fackliga representant är: Jonas Söderberg, RISE SICS AB, Saco, 070-666 15 87

Projektledare, Ingenjör, Trådlös low-power kommunikation, Inbyggda system med maskininlärningskompetens, Datavetenskap, Kista, RISE

Om jobbet

Ort

Kista

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Joakim Eriksson
070-3213841

Referensnummer

2020/169

Sista ansökningsdag

2020-07-06

Skicka in din ansökan