Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Projektledare/Expert inom företagsekonomi för animalieproduktion

Har du erfarenhet av arbete med företagsekonomi och lönsamhet i animalieproduktion? Vill du arbeta med företagsekonomiska värderingar av nya initiativ tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktion samlas, sammanställas och kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss
Regeringen önskar att stärka konkurrenskraften inom animalieproduktion för livsmedel genom att säkra att den nyaste kunskapen nationellt och internationellt kommer till nytta för svenska producenter.

Kunskapsnav animalieproduktion är en ny enhet inom RISE som vi ska bygga upp tillsammans med experter inom området och som har kompetens inom kunskapsöverföring, rådgivning och kommunikation. Vi ska tillsammans med aktörerna identifiera animalieproduktionens behov och utveckla modeller och rådgivningsmetoder, som bringar kunskapen i användning hos jordbrukaren.

Kunskapsnavet ska inte själva bedriva forskning eller rådgivning, utan vara en länk mellan forskningen och rådgivningen och ska samla kunskap från olika håll och göra den användbar för rådgivningsföretag och jordbrukarna.

Om rollen

Vi söker dig som kan driva och samordna behovsanpassad kunskapsförmedling till jordbrukare, framför allt om företagsekonomi och lönsamhet i animalieproduktion. Du har branschnätverk och kan skapa samverkan – särskilt inom Sverige. Vi ser stora möjligheter för svensk animalieproduktion att växa och utvecklas med relevant och användbar kunskap för jordbrukaren. För att lyckas behöver svenska aktörer och akademi, institut, innovatörer, företag och finansiärer samarbeta, vilket du vill bidra med.

Som expert i vårt team får du möjligheten att arbeta med lantbruksföretagets värdekedjor och möjliga vägar för att uppnå lönsamhet. Du blir en viktig lagspelare i en engagerad avdelning med hög kompetens och som värdesätter att arbeta i nära samarbete med både kollegor inom RISE och med våra partners. Du kommer att ha en nyckelroll med att koordinera arbete om agrar ekonomi med våra experter, branschpartners och övriga RISE kompetenser, för att bidra till kunskapsöverföring utifrån jordbruksföretagarens aktuella och framtida behov.

Du kommer att koordinera våra ämnesövergripande teman om företagsekonomiskt hållbar animalieproduktion, värdera lönsamheten av jordbrukets investeringar och nya tilltag, skapa dialog, driva kunskapsöverföring samt bidra till att förmedla tex. lönsamhetsberäkningar och beprövad erfarenhet till jordbrukare och branschpartners.

Vidare kommer du att ingå i ett arbetslag bestående av olika experter med kompetens inom olika djurslag, stallbyggnader, företagsekonomi, kunskapsöverföring – alltsammans riktat mot att stärka animalieproduktionen i Sverige.

Vem är du?
Du har en utbildning på åtminstone högskolenivå inom företagsekonomi/agrar ekonomi. Du har erfarenhet av och kunskap om att värdera investeringar med hjälp av driftsplaneringsprogram för olika typer av lantbruksföretag, såsom agriwise eller motsvarande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande, samt arbetat med informationsförmedling och med identifiering av jordbrukares kunskapsbehov, i nationella/internationella projekt.

Det är meriterande om du har åtminstone 5 års arbetslivserfarenhet inom området företagsekonomi för lantbruksföretag, informationsinsatser/fortbildning/rådgivning för jordbruksföretagare.

Som person är du fokuserad, engagerad, drivande och bra på att bygga relationer med tex. forskare, rådgivare och lantbrukare. Du arbetar målorienterat och strukturerat och har en stark förmåga att snabbt ta till dig information och händelser. Ditt tankesätt är strategiskt och du har en god helhetssyn. Du är systematisk i ditt arbetssätt och tänker gärna i nya banor. Du har lätt för att samarbeta med människor i olika funktioner och värdesätter värdeskapandet i att samarbeta med andra.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. Tjänsten är placerad i Uppsala eller Lund och innefattar visst resande, därav är B-körkort ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss på RISE kommer du få jobba med en otroligt bred och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett nätverk av kommunikatörer där du ges möjlighet till såväl erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling som ett värdefullt bollplank. Du kommer samarbete med våra forskare och experter inom lantbruksproduktion.

Kulturen präglas av en positiv anda där allt är möjligt och där vi arbetar fokuserat mot våra gemensamma mål. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för när du lyckas så bidrar du till en hållbar framtid

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Jørgen Korning, Enhetschef, 070-313 6996. Sista ansökningsdag är den 11 juni 2023.

Intervjuer kommer att ske löpande under samt efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis 010-516 62 21 och Linda Ikatti, 010-516 51 61.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Uppsala eller Lund

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Jørgen Korning
070-3136996

Referensnummer

2023/288

Sista ansökningsdag

2023-06-11

Skicka in din ansökan