Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Projektledare Nya koncept bioraffinaderi och energi

Vill du arbeta med framtidens hållbara och resurseffektiva produktion av drivmedel, kemikalier och material? Att arbeta inom division RISE Bioekonomi och hälsa innebär en möjlighet att bidra till utvecklingen av nya hållbara och resurseffektiva kemikalier, drivmedel och material producerade i cirkulära och förnybara värdekedjor. Vi arbetar i nära samarbete med industri och forskningsaktörer över hela världen. Tillsammans genererar och förädlar vi forskningsresultat och idéer baserade på förnybar råvara.

Om rollen
I rollen som projektledare hos oss arbetar du med kundnära utvecklingsprojekt med siktet på att öka takten i omställningen till resurseffektiv och hållbar produktion av kemikalier, drivmedel och material. Du arbetar branschöverskridande för att identifiera och realisera synergier mellan olika tekniska lösningar, värdekedjor och discipliner.

Du utvecklar och leder projekt med fokus på nya teknologier och koncept som tex vätgasapplikationer för energi och resurseffektiv produktion, koldioxidinfångning och power-to-X. På sikt förväntas du bygga upp stora nätverk inte bara internt utan också med företag,   finansiärer, offentliga aktörer, akademin samt med andra forskningsinstitut. Du kommer att agera som spindeln i nätet och se till att RISE förmågor tillgängliggörs för att industrins omställningsarbete. Du ingår i ett team som arbetar med process och systemanalys för utveckling, uppskalning och implementering av nya bioffinaderikoncept men också med utveckling och problemlösning inom befintlig industri. Området är expansivt, vi jobbar brett över hela RISE och utvecklingen sker i nära samarbete med industrin.

Placeringsort för tjänsten är Göteborg, Lund eller Stockholm och anställningen är en tillsvidareanställning.

Vem är du?
Vi ser gärna att du har ett starkt intresse för klimat och hållbarhetsfrågor generellt, med kärnkompetens kopplat till områdena energi, processindustri och omställningsfrågor. För att bli framgångsrik i rollen som projektledare har du har minst civilingenjörsexamen, gärna i kemi/kemiteknik eller motsvarande. Du har 5-10 års erfarenhet från processindustrin sett i ett brett perspektiv, det kan vara massa- och papper, kemi, drivmedel, kraft etc.

Vidare är du bra på att utrycka dig i tal och skrift och bygger långsiktiga relationer inom industri så väl som med offentliga aktörer. Som person är du driven, inkluderande och har förmågan att gå ifrån idégenerering till konkret projekt.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske mest utmanande, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Vill du veta mer?
För vidare information om tjänsten kontakta enhetschef Lena Heuts, 010-516 51 59. Sista ansökningsdatum är 25 april 2021.

Våra fackliga representanter är: Elisabeth Brännvall, Sveriges Ingenjörer 010-228 45 47 och Anna Jensen, Unionen 010-228 45 58.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Projektledare, hållbar produktion, resurseffektiv produktion, processindustrin, Göteborg, Lund, Stockholm, RISE

Om jobbet

Ort

Göteborg, Lund eller Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Lena Heuts
010-516 51 59

Referensnummer

2021/133

Sista ansökningsdag

2021-04-25

Skicka in din ansökan