Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Projektledare Ljud och vibrationer till RISE

RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 700 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. Från och med den 1/10 är Material & produktion, tidigare Swerea, en ny division hos oss. Divisionen stöder innovation och utveckling inom bland annat fordons-, rymd-, flyg-, verkstads-, gjuteri- och textilbranscherna samt infrastruktur genom ny design, materialval, optimerade tillverkningsmetoder och korrosionsskydd. www.ri.se

Forskare och projektledare Ljud och vibrationer till RISE
Placering Mölndal

Är du en nyfiken forskare och projektledare med intresse, kompetens och erfarenhet inom vibrationsområdet? Vi inom gruppen Komponenttillverkning är inne i en expansiv fas inom området ljud och vibrationer och behöver förstärkning.

Gruppen arbetar med innovation och konceptutveckling av mekaniska system för att reducera ljud och vibrationer vid källan, t ex i handhållna maskiner. Arbetet har resulterat i unika patent och teknologier. Dessa tekniska lösningar har skapat nya förutsättningar för att minska skadliga vibrationer, som idag är ett stort samhällsproblem. Flera projekt och företagsuppdrag bedrivs med stort stöd och engagemang från många intressenter för att nå en nollvision. RISE leder bl.a. projektet "Noll vibrationsskador" som består av allt från slutanvändare till maskintillverkare och forskare, inom såväl teknik som medicin, samt myndigheter och arbetsmarknadens parter. Forskargruppen har också initierat internationella samarbeten och projekt kring högfrekventa vibrationer deras skadeeffekter. En stor del av verksamheten utgörs av direkta industriella uppdrag inriktade på problemanalys, mätningar, konstruktion, beräkning och praktisk provning och verifiering. Teknikområdet är inne i ett mycket spännande, dynamiskt och viktigt skede. Vi hoppas att du vill bli en del av detta!

Din profil

Vi söker efter en senior forskare och projektledare. Arbetsuppgifternas art kräver teknisk utbildning på högskolenivå med magister-, civilingenjörs- eller doktorsexamen. Du behöver ha någon form av specialistkompetens inom exempelvis produktutveckling, beräkning, modellering, maskindynamik, vågutbredning, biomekanik, etc. och en viss vana att leda projekt eller arbetsgrupper. Att kunna kombinera forskningsfrågor med industriell förståelse är viktigt. Vidare är du van att arbeta självständigt och du tycker att det är roligt att utveckla kunskap, förpacka den och förmedla den vidare. Erfarenhet från internationellt arbete och goda företagskontakter är meriterande.

Som person är du analytisk, utåtriktad, initiativrik, prestigelös och har lätt för att samarbeta. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och kan presentera resultat på ett lättfattligt sätt, både muntligt och skriftligt.

Vi följer Teknikavtalet Unionen/Sveriges Ingenjörer/Ledarna och alla medarbetare har månadslön.

Överenskommelse om lön och övriga villkor görs i samband med anställningen.


Låter detta spännande och du vill veta mer, är du välkommen att kontakta Daniel Wiklund, Gruppchef Komponenttillverkning, 031-706 60 85. Sista ansökningsdag är 21 december 2018. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Melina da Silva, Sveriges Ingenjörer, 031-706 60 26 och Ann Stare, Unionen, 031-706 63 12

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.

Projektledare, forskare, ljud och vibrationer, maskindynamik, produktutveckling, vågutbredning, biomekanik, RISE, Swerea, Göteborg 

Sammanfattning

Ort

Göteborg

Region

Västra Götalands län

Land

SE

Kategori

Science

Anställningsform

Heltid

Skicka in din ansökan