Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Projektledare inom skog-såg-marknad

Vill du vara med och utveckla svensk sågverksindustri? Välkommen till vårt team på RISE!

Vi inom enheten Produktionssystem och material vid RISE, Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner, driver kontinuerligt utvecklingen av mätteknik, processtyrning, automation, AI och digitalisering med fokus på sågverksindustrin. Vi söker nu en ny kollega som vill ansluta till vårt team och tillsammans med oss utveckla konkurrenskraften inom svensk industri och bidra i omställningen till en stark biobaserad ekonomi.

Vi arbetar just nu med: 

  • Att utveckla sensorteknik och mätmetoder för skogsindustrin
  • AI och digitalisering i värdekedjan skog-industri-marknad
  • Automation av beslut och processer
  • Materialkaraktärisering trä

Enheten för Produktionssystem & material har bland annat kompetenser inom mätteknik, trämaterialegenskaper, sågverksprocesser, AI och digitalisering. Just nu letar vi efter dig som har erfarenhet från träindustrin och brinner för att arbeta med utvecklingsfrågor.

Om rollen
Dina huvuduppgifter kommer att vara att skapa och vara drivande i projekt och utvecklingsarbeten inom värdekedjan skog-såg-marknad, med särskilt fokus på frågor om mätning, spårbarhet, digitalisering, AI och automation.

Genom att vara aktiv i kontakter med intressenter inom branschen så som företag, finansiärer och forskare inom akademin och andra forskningsinstitut, fångar du utvecklingsbehov i branschen och skapar uppdrag och forskningsprojekt som bidrar till utvecklingen av träindustrin.

I projekt som du deltar i eller driver omsätter du dina idéer och kunskaper till utveckling som kommer till nytta för våra uppdragsgivare inom träindustrin och forskningen. Uppnådda projektresultat och slutsatser rapporterar du på olika sätt till projektintressenterna. Du kommer att lägga mycket tid på kontakter med personer inom branschen och akademin för att fånga utvecklingsidéer som formuleras i projektförslag och offerter.

Tjänsten är placerad på någon av orterna Skellefteå, Stockholm, Växjö, Piteå, Umeå, Borås eller Göteborg, men även andra orter där RISE har kontor kan vara aktuellt. Anställningen är tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. 

Vem är du?
Du har en akademisk grundexamen, gärna civilingenjör, civilekonom, jägmästare eller forskare och minst 5 års yrkeserfarenhet inom skog-/sågverk/trämekanisk industri, eller annan yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig.

Du har god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift i svenska och engelska. B-körkort är ett krav. Arbetet bedrivs ofta i nära samarbete med kunder där varje uppdrag är unikt. För att lyckas i rollen behöver du därför vara nyfiken, driven, innovativ och lyhörd för kundens önskemål och krav. 

RISE har ett öppet klimat där alla anställda är stödjande och ansvarstagande i sitt eget och vårt gemensamma arbete. Du bidrar med positiv energi samt har ett strukturerat och systematiskt arbetssätt. 

Välkommen med din ansökan!

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Johansson, enhetschef Produktionssystem & material 070-3765466. Sista ansökningsdag är den 24 mars 2021. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Projektledare, Ingenjör, Forskare, skog-/sågverk/trämekanisk industri, RISE

Om jobbet

Ort

Flexibelt

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Mats Johansson
070-3765466

Referensnummer

2021/78

Sista ansökningsdag

2021-03-24

Skicka in din ansökan